Strona 1 z 6 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: Asus p5k se epu + xeon e5450

  1. #1
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    09.2017
    Posty
    29

    Asus p5k se epu + xeon e5450

    Witam poszukuje porady i wskazówek dotyczących podkręcenia ww. procesora, pozdrawiam.


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

  2. #2
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar ViNG
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Des Plaines, Illinois
    Posty
    2,166
    Zero wskazuwek odnosnie OC(24/7)....za slaba sekcja zasilania plyty glownej.

    Pozdro
    2700k@5.0, Nh-D15, Asrock z77 Extreme4, G.Skill Pi 1600@2133, MSi 980Ti LTG, Vertex4 128GB + WD Green 2TB, SS1000XP, Antec 900

  3. #3
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    09.2017
    Posty
    29

    Asus p5k se epu + xeon e5450

    To co mówisz że nic nie da się zrobić? Kiedyś Widziałem post na forum dobreprogramy jak podkręcali e5450 na płycie Asusa p5k se

    A jaka płyta dobra do oc?

    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

  4. #4
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (16) Awatar An2
    Dołączył
    08.2015
    Posty
    347
    Poniżej duży zasób wiedzy dotyczącej oc, wędka podana, trzeba samemu wyłowić aby odczuć satysfakcje z samodzielnego oc.

    http://www.overclock.pl/forum/thread...canie-podstawy

    Reszta wskazówek u zegarmistrza starej daty, bo jak wiadomo teraz to przeważnie zegarki elektroniki i w smartfonach.

  5. #5
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    09.2017
    Posty
    29
    Nic w sumie nie przeczytałem takiego co mogłoby mi pomóc. Widziałem za to na innych forach że płyty z chipsetem P35 ładnie się kręcą a mój Asus właśnie taką ma i widziałem jeszcze że często w podkręcaniu na przeszkodzie stoją pamięci ram. Dodam jeszcze że wczoraj po wielu nie udanych próbach overclockingu ustawiłem losowo szynę FSB na 400 mnożnik na 9 co daje 3,6 GHz z napięciem 1,39 prawie i komputer normalnie się odpalił, taktowanie w gpu-z było 3,6 GHz tylko jak odpalałem program OCCT to wykrywał on problem a po włączeniu gry sypały się z nią błędy.


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

  6. #6
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (16) Awatar An2
    Dołączył
    08.2015
    Posty
    347
    Chipset może mieć dobry Twoja płyta, ale sekcja zasilania marna i nie ma jak wykarmić prądem procesora po zwiększeniu taktowania i napięcia na nim. Cztery sekcje zamiast przynajmniej ośmiu i jeszcze nie chłodzone nawet najmarniejszym radiatorem. Chipset to nie wszystko czego potrzebuje dobra płyta do oc wysokiego.
    Poza tym jaki zasilacz, markowy, ile wat ma? To też bardzo ważne aby wysoki i stabilny prąd dostarczyć do płyty.

  7. #7
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    09.2017
    Posty
    29
    Czyli za jaką płyta warto się rozejrzeć? Zasilacz mam be quiet 550w


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

  8. #8
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (-4)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    424
    napisz ile i w ilu kościach masz ram ?
    PS. An ale do quadów 8 faz nie potrzeba raczej ekstremalnie nie będzie kręcił 6 faz starczy byle chłodzone
    Ostatnio edytowane przez Weryl ; 09-09-2017 o 13:34

  9. #9
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    09.2017
    Posty
    29
    Ram mam Corsair XMS2 DHC 800mhz 4x2GB dual channel


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

  10. #10
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    09.2017
    Posty
    29
    Cytat Zamieszczone przez Weryl Zobacz posta
    napisz ile i w ilu kościach masz ram ?
    PS. An ale do quadów 8 faz nie potrzeba raczej ekstremalnie nie będzie kręcił 6 faz starczy byle chłodzone
    Myślałem tak że może wycisnął bym jakieś 4/4,2 GHz na chłodzeniu wodnym


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •