Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Problem Asus B350-PLUS PRIME Z ryzenem ram 2600

  1. #1
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (31) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,608

    Problem Asus B350-PLUS PRIME Z ryzenem ram 2600

    Problem po aktualizacji bios płyta nie widzi 2x8gb ram ponad 2400Mhz W biosie oba banki są podswietlone ze jest tam 2x po 8 gb ale razem jej wychodzi ze ma tylko 8gb
    W windzie tez jest 8gb ale jak obnizysz zegar do 2400Mhz to już widzi 16
    Za każdą moją wypowiedz braną dosłownie nie odpowiadam, za szkody powstałe na sprzęcie,wynikające z zastosowania moich propozycji też nie odpowiadam. Jestem inny, jestem Fanboyem Intela i nie obchodzi mnie jak długo bronić AMD będziecie, ja stwierdzę, że jest nic nie warte.A to że moje graty wytrzymują o 1V więcej niż Wasze to tylko moja ręka.



  2. #2
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (-4)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    470
    Cytat Zamieszczone przez Dziarson Zobacz posta
    Problem po aktualizacji bios płyta nie widzi 2x8gb ram ponad 2400Mhz W biosie oba banki są podswietlone ze jest tam 2x po 8 gb ale razem jej wychodzi ze ma tylko 8gb
    W windzie tez jest 8gb ale jak obnizysz zegar do 2400Mhz to już widzi 16
    Cofnij o 1 wersje sporo biosów asusa jest z****nych etc pamiętny bios z oc 1.55Ghz gdy kręciłeś przez bios
    Ja sobie muszę w końcu z tamtego zejść ale boje się bo podobno lubi się x370 pro zawieśić i trzeba do asusa wysyłać

  3. #3
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (31) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,608
    Nie da sie zrobić downgrade tego śmiecia.
    Za każdą moją wypowiedz braną dosłownie nie odpowiadam, za szkody powstałe na sprzęcie,wynikające z zastosowania moich propozycji też nie odpowiadam. Jestem inny, jestem Fanboyem Intela i nie obchodzi mnie jak długo bronić AMD będziecie, ja stwierdzę, że jest nic nie warte.A to że moje graty wytrzymują o 1V więcej niż Wasze to tylko moja ręka.



  4. #4
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (-4)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    470
    Zmieniałeś nazwę pliku z biosem ?

  5. #5
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (7) Awatar factors
    Dołączył
    12.2014
    Posty
    364
    1. downloaded latest BIOS from asus webpage (the same one that hanged EZ update)
    2. formatted USB drive with FAT32 with default allocation unit size
    3 copied bios file to USB and renamed it PRB350PS.CAP
    4. plugged USB stick to port next to LAN port (it was USB3.0, but I dont think it matters)
    5. restarted PC, and menaged to enter Flash utilitiy, where i selected PRB350PS.CAP, and flashed it.
    6. restart and remove USB

    Niektórym to pomogło
    i5 750 @4GHz + ASUS p7p55d-le + 2x4GB patriot 2000MHz CL9 + EVGA GTX 770 SC ACX + OCZ corexstream 500W SLI PSU

  6. #6
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (31) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,608
    Nie da rady kumpel próbował i nic z tego.
    Za każdą moją wypowiedz braną dosłownie nie odpowiadam, za szkody powstałe na sprzęcie,wynikające z zastosowania moich propozycji też nie odpowiadam. Jestem inny, jestem Fanboyem Intela i nie obchodzi mnie jak długo bronić AMD będziecie, ja stwierdzę, że jest nic nie warte.A to że moje graty wytrzymują o 1V więcej niż Wasze to tylko moja ręka.



Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •