Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: gtx 1060 brak czerwonego koloru

  1. #1
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    09.2017
    Posty
    21

    gtx 1060 brak czerwonego koloru

    Witam. Po wymianie karty graficznej na gtx 1060 zniknął mi czerwony kolor. Czy problem tkwi w przejściówce hdmi na vga? To zwykła przejściówka, nie żaden konwerter. Karta nówka.

  2. #2
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (-4)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    494
    Cytat Zamieszczone przez major Zobacz posta
    Witam. Po wymianie karty graficznej na gtx 1060 zniknął mi czerwony kolor. Czy problem tkwi w przejściówce hdmi na vga? To zwykła przejściówka, nie żaden konwerter. Karta nówka.
    Sprawdzałeś innym kablem ? innym odbiornikiem np tv puścić po hdmi opcji tu jest sporo napisz co już próbowałeś

  3. #3
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    09.2017
    Posty
    21
    nic nie próbowałem. Mam tylko monitor. Adapter to Accura Premium hdmi-vga

  4. #4
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (-4)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    494
    Możliwe opcje:
    1.Uszkodzony kabel HDMI podczas przekładania.
    2.Uszkodony Adapter HDMI do Vga.
    3.Uszkodzony port Hdmi w karcie
    4. Uszkodzone pcb w karcie podczas montażu
    5.Uszkodzone wejście vga podczas montażu w monitorze
    Trzeba eliminować po koleji potencjalne awarie inaczej się nie uda dojść

  5. #5
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    09.2017
    Posty
    21
    karta ma backplate więc pcb uszkodzić nie mogłem, poza tym już sporo kart graficznych montowałem w życiu więc raczej wiem jak to robić. Kabla HDMI nie mam tylko VGA. Karta jest nówka więc co mogłoby w niej nie działać. Stawiam na adapter, zamówię inny.

  6. #6
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (-4)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    494
    Cytat Zamieszczone przez major Zobacz posta
    karta ma backplate więc pcb uszkodzić nie mogłem, poza tym już sporo kart graficznych montowałem w życiu więc raczej wiem jak to robić. Kabla HDMI nie mam tylko VGA. Karta jest nówka więc co mogłoby w niej nie działać. Stawiam na adapter, zamówię inny.
    każdemu może się zdażyć czy to twoja 1 karta czy 1000na nie ma znaczenia posiadanie backplatu też tak naprawdę nie eliminuje problemu w 100% zawsze coś mogło się stać

  7. #7
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (4) Awatar koku
    Dołączył
    04.2015
    Posty
    387
    ja bym w pierwszej kolejności sprawdził adapter + stery
    Spolier:

    CPU: Intel i5 4670k + Noctua NH-D15 | MOBO: Msi Mpower z87 | GPU: Msi 1070 gtx Gaming X 8G | RAM: 2x8 gb ddr3 G Skill Ripjaws X 2133Mhz | SOUND: Asus strix soar
    HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200rpm x2 | SSD:Transcend (S) 256 gb | PSU: XFX TS 550W 80+ bronze | OS: Windows 10 Pro x64 | OKNO: BenQ GL2460 1920x1080

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •