Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Problem z Gigabyte RX 550

  1. #1
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2017
    Posty
    2

    Problem z Gigabyte RX 550

    Witam mam pytanie czy jest możliwe że karta gigabyte rx 550 2gb ddr5 pci-e 3.0 dostaje za mało napięcia przy sprzęcie Intel Core 2 quad q8400 , główna G41MT-S2 (Socket 775) złacze pci-e 2.0, ram 2x 4gb 8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 533MHz (7-7-7-19), 2 dyski twarde jeden MAXTOR STM3320620AS 300gb + 500 gb Western Digital WDC WD5000AAKS-22A7B0 problem wygląda tak że karta sie przegrzewa i nie odpala wentylatora. Wiem ze to niższa półka grafiki ale czy procek z tej karty cos wyciągnie ?
    zasilacz 400W delta electronics GPS-400BB-1A.

    pytam ponieważ nie wiem czy to wina nowej grafiki czy mojego starego kompa że wentylator nie odpala.

    z góry dziekuję za odpowiedzi.

  2. #2
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (2)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    568
    quady dają radę z gtx 1050ti bez bottleneca wiec tu bym się nie martwił. Sprawdź czy zasilacz ma 20(+)A na lini 12V

  3. #3
    Narzutowy potwór Extreme overclocker Reputacja:   (35) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,759
    To nie wina płyty/procesora, coś jest nie tak z kartą, jeżeli wentylator w ogóle nie działa. Na tej płycie proca nie podkręcisz, więc szału nie będzie, ale działać po prostu musi.
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

  4. #4
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (31) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,695
    Kolejny zadowolony uzytkoiwnik AMD obejrzyj karte czy ci gdzies kabla od wentyla nie wciagło albo sie wtyczzka nie wy7pieła inaczej jak nie to karta na złom.
    xxxxxx Trupek I5 6600K 5GHz Noctua NH-D15 Corsair Veagance 16GB 3900MHz Asrock Pro 4 GTX 1080 Msi xxxxxxx
    Samsung 960 Evo 256GB m.2 Samsung U28E590D 4K
    EVGA SuperNOVA 750 G2 750W



  5. #5
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (2)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    568
    No co ci poradzę że to forum przyciąga jak magnes ludzi z problemami XD a że AMD nie naprawisz jak nvidi młotkiem śrubokrętem i pastą to trza bardziej fachowej pomocy

  6. #6
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2017
    Posty
    2
    na lini 12V ma 16A 17A czyli zasilacz ? chętnie bym ją naprawił młotkiem. Co do kabli to wszystko ok bo sprawdzałem wentylator odpala tylko przy ładowaniu systemu a pózniej nie rusza wogóle.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •