Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: kabel hdmi

Mieszany widok

  1. #1
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (4) Awatar koku
    Dołączył
    04.2015
    Posty
    439

    kabel hdmi

    witam

    jaki kabel kupić hdmi na hdmi w wersji 2.0 ok 10-15m
    http://allegro.pl/kabel-hdmi-v2-0-4k...896788564.html
    http://allegro.pl/kabel-przewod-hdmi...174518481.html

    czy może jakiś inny?

    @edit aha wcale nie musi być z ethernetem
    Spolier:

    CPU: Intel i5 4670k + Noctua NH-D15 | MOBO: Msi Mpower z87 | GPU: Msi 1070 gtx Gaming X 8G | RAM: 2x8 gb ddr3 G Skill Ripjaws X 2133Mhz | SOUND: Asus strix soar
    HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200rpm x2 | SSD:Transcend (S) 256 gb | PSU: XFX TS 550W 80+ bronze | OS: Windows 10 Pro x64 | OKNO: BenQ GL2460 1920x1080

  2. #2
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (2) Awatar 7niebo
    Dołączył
    10.2013
    Skąd
    Gdańsk
    Posty
    268
    Jak już bierzesz to ten drugi, ponieważ sprzedawca informuje Cię o średnicy przewodów. Oba kable podlinkowane przez Ciebie nie grzeszą jakością.

  3. #3
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (4) Awatar koku
    Dołączył
    04.2015
    Posty
    439
    jak jest lipa to np jaki wziąć? bo ciężko jest wybrać żeby było cena/jakość zachowana
    Spolier:

    CPU: Intel i5 4670k + Noctua NH-D15 | MOBO: Msi Mpower z87 | GPU: Msi 1070 gtx Gaming X 8G | RAM: 2x8 gb ddr3 G Skill Ripjaws X 2133Mhz | SOUND: Asus strix soar
    HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200rpm x2 | SSD:Transcend (S) 256 gb | PSU: XFX TS 550W 80+ bronze | OS: Windows 10 Pro x64 | OKNO: BenQ GL2460 1920x1080

  4. #4
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (17) Awatar An2
    Dołączył
    08.2015
    Posty
    545
    Kabel kablem, ale sprawdź najpierw czy Twój Tv, monitor czy karta obsługuje HDMI 2.0. Co z tego, że będziesz miał kabel HDMI 2.0 jak urządzenia będą miały w sobie HDMI 1.4?

    Za wiki (którą ci podlinkowałem w innym poście, ale chyba dokładnie jej nie przeczytałeś?)

    "Błędnym jest założenie, że wersja standardu HDMI oznacza różnice w przewodzie podłączeniowym. Wersja HDMI odnosi się bowiem do urządzenia, do którego wpinamy przewód, jego transmiterów, nie zaś do samego przewodu"

  5. #5
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (18)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    703
    An nie tak dokładnie jest masa tv i kabli z certyfikacją 1.4 jest w standardzie 2.0 bo certyfikacja jest za droga
    Main platform: CPU: Ryzen 5 1600 4 Ghz; MOBO: Prime X370 pro; RAM: 2*4GB VENGEANCE LPX 3000mhz cl15 PSU: SPC Vero M2 600w; GPU MSI GTX 1060 6gb OCV1; SYSTEM DISC: 1x SSD Adata SU800 256GB; STORAGE: 1x HDD WD BLUE 1 TB; CASE: Phanteks P400 Window White; KEYBOARD LOGITECH G413; MOUSE: SS Rival v2; HEADSET SS Siberia v200l; MOUSEPAD: Roccat TAITO Mini-Size

  6. #6
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (2) Awatar 7niebo
    Dołączył
    10.2013
    Skąd
    Gdańsk
    Posty
    268
    Banggood lub aliexpress. Za 10zł kupisz takie jak z linków
    Z mojego obcowania z różnymi firmami produkującymi kable mogę stwierdzić, że Belkin ma dobrą jakość, a Hama trochę gorszą, ale lepszą od większości chińskich kabli.
    Problem jest tylko taki, że HDMI belkina będzie kosztować co najmniej 300zł
    Tu masz porównanie: https://www.youtube.com/watch?v=-un1lW-1iSw
    Moim zdaniem oszczędzać nie warto, bo dobry kabel posłuży wiele lat i jakość obrazu będzie lepsza.

    Chyba, że twój TV/monitor służy do obejrzenia wiadomości raz dziennie i okazjonalnie filmów to bierz najtańszy z pobliskiego sklepu.
    Ostatnio edytowane przez 7niebo ; 22-01-2018 o 13:37

  7. #7
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (4) Awatar koku
    Dołączył
    04.2015
    Posty
    439
    dzięki za info, tak mam 2.0 w tv i karcie, mam taki a nie inny kabel lecz ponad fhd nie chce ruszyć (czarny ekran) więc chyba z kablem jest coś nie tak
    Ostatnio edytowane przez koku ; 22-01-2018 o 20:47
    Spolier:

    CPU: Intel i5 4670k + Noctua NH-D15 | MOBO: Msi Mpower z87 | GPU: Msi 1070 gtx Gaming X 8G | RAM: 2x8 gb ddr3 G Skill Ripjaws X 2133Mhz | SOUND: Asus strix soar
    HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200rpm x2 | SSD:Transcend (S) 256 gb | PSU: XFX TS 550W 80+ bronze | OS: Windows 10 Pro x64 | OKNO: BenQ GL2460 1920x1080

  8. #8
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    05.2018
    Posty
    3
    A jak chcesz trochę przyoszczędzić to kabel jest nie wiadomo jakiego standardu

  9. #9
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (4) Awatar koku
    Dołączył
    04.2015
    Posty
    439
    spoko kupiłem już kabelek jest 4k i 60hz było sporo zakupów i zwrotów.. ale trafiłem
    Spolier:

    CPU: Intel i5 4670k + Noctua NH-D15 | MOBO: Msi Mpower z87 | GPU: Msi 1070 gtx Gaming X 8G | RAM: 2x8 gb ddr3 G Skill Ripjaws X 2133Mhz | SOUND: Asus strix soar
    HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200rpm x2 | SSD:Transcend (S) 256 gb | PSU: XFX TS 550W 80+ bronze | OS: Windows 10 Pro x64 | OKNO: BenQ GL2460 1920x1080

  10. #10
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,233
    Jednak dobrej jakości kabel DisplayPort / HDMI potrafi zrobić różnicę.

    Przy randomowym za 20 zł (ale niby o odpowiednim standardzie) miałem problemy z ciagłym przełączaniem się moniotra 4K z odświeżania 60 Hz na 30 Hz :/

    Po zmianie na lepszy jakościowo kabel za 60 zł wszystko działa jak powinno
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •