Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: OC GTX 1050ti

  1. #1
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    02.2018
    Posty
    6

    Cool OC GTX 1050ti

    Witam.
    Jestem tu nowy więc z góry przepraszam jeśli założyłem topic w złym miejscu
    Kupiłem wczoraj GTX 1050 Ti g1 gaming 4g. Zanim zamówiłem ta grafe dużo czytałem i oglądałem filmiki o tym jak można ja spokojnie wykręcić na 1911mhz lub 1924mhz na clocku.
    https://www.youtube.com/watch?v=hoZe3k1Ec1g
    Tak jak na tym filmiku, niestety mój gtx gdy tylko ruszę którekolwiek ustawienia odrazu się 'cras***e?' sam nie wiem jak to nazwać. Gdy odpalam Valley benchmark mam 5fps. To sam w CSGO benchmark aż nie dam default set i res pc i wszystko wraca do normy.
    Czy ktoś potrafi z sensem wytłumaczyć mi jak podkręcić ta grafike?
    i5-7600k 4.7ghz
    Z 270gaming k3
    Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti G1 GAMING 4G
    16GB DDR4 CORSAIR 3200mhz
    Ostatnio edytowane przez wrn1337 ; 09-02-2018 o 00:51

  2. #2
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (2) Awatar 7niebo
    Dołączył
    10.2013
    Skąd
    Gdańsk
    Posty
    272
    daj screena z gpuz

  3. #3
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    02.2018
    Posty
    6
    Cytat Zamieszczone przez 7niebo Zobacz posta
    daj screena z gpuz
    http://pokazywarka.pl/mnsxni/
    screen ofc na defaultach

  4. #4
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    02.2018
    Posty
    1
    oszukali cie, gdzie ta karte kupies?
    to jest podróbka z chin

    https://www.youtube.com/watch?v=vh-_XEi6GWUt

  5. #5
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    02.2018
    Posty
    6
    Cytat Zamieszczone przez januszek Zobacz posta
    oszukali cie, gdzie ta karte kupies?
    to jest podróbka z chin

    https://www.youtube.com/watch?v=vh-_XEi6GWUt
    Szczerze wątpie.
    https://www.euro.com.pl/karty-grafic...-128-bit.bhtml
    karte kupiłem tutaj nową. 2 lata gwarancji pudełko orginalne od gigabyte.
    ano i wygląd karty normalny prawdziwy a nie to chinskie cudo co wyslales kolego

  6. #6
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,337
    Przecież parametry z GPU-Z są ok.

    Powiedz do których złącz masz podpięty monitor - do tych przy złączach płyty głównej, czy bezpośrednio do karty graficznej.

    Już nie raz widziałem, jak ludzie z GTX 1080 Ti mieli monitor podpięty do zintegrowanej grafy Intela i płakali, że wydajność słaba
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  7. #7
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (2) Awatar 7niebo
    Dołączył
    10.2013
    Skąd
    Gdańsk
    Posty
    272
    Cytat Zamieszczone przez januszek Zobacz posta
    oszukali cie, gdzie ta karte kupies?
    to jest podróbka z chin

    https://www.youtube.com/watch?v=vh-_XEi6GWUt
    Podrobiony to ty masz mózg pajacu

  8. #8
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    02.2018
    Posty
    6
    Cytat Zamieszczone przez ivanov Zobacz posta
    Przecież parametry z GPU-Z są ok.

    Powiedz do których złącz masz podpięty monitor - do tych przy złączach płyty głównej, czy bezpośrednio do karty graficznej.

    Już nie raz widziałem, jak ludzie z GTX 1080 Ti mieli monitor podpięty do zintegrowanej grafy Intela i płakali, że wydajność słaba
    Prosze Cię kolego nie obrażaj mnie XDDD nie jestem idiotą.Podpiete jest do grafiki do slotu dvi-d na monitor 144hz lg. Screen jest normalny bo napisałem ze jest na defaultowych ustawieniach.
    Siedziałem wczoraj przy tym do 6 rano i najlepsze co ustawilem to 1911mhz na clocku i 3800mhz memory i stabilnie grałem w PUBG na ~~100fps na fullhd
    Ale jednak raz na 2-3 gierki jakis crash gry sie zdarzył, pytanie jest dalej jak wariaty na necie wykręcają ją na 4004mhz memory bo jak ja daje powyzej 3800mhz to wylacza mi sie monitor i grafika i resetuje sie pc, a no i do 3800 dojechalem dorzucając po 5 max 10 mhz do góry, jak dałem więcej na raz to komp sie odrazu wyłączał.
    EDIT: Czy to że mam podkręcony procek i ramy może mieć jakies znaczenie? procek i5-7600k na 1.345 vcore i 46 multiplier co daje 4600mhz, a RAM 16GB DDR4 CORSAIR 3000mhz podkręcone na 3200mhz. Płyta główna to Z270 GAMING K3
    Przy okazji jeśli macie jakies konkretne ustawienia dla mojego procka też chetnię podyskutuje Coooler mam Grandisa xe1236 i na powyższych ustawieniach w PUBG mam maxymalnie 60 stopni Jak daje 1.4vcore i 48multi to albo mam bluescreen albo przy odpalaniu gierek komp sie freezuje na amen
    Ostatnio edytowane przez wrn1337 ; 09-02-2018 o 19:02

  9. #9
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (40) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,885
    Nie wiem czego od tej karty oczekujesz 1050tu to budżet karta karcie nie równa kręci ja po co dla 4klatek bo takie przyrosty to daje jak chciałeś mieć więcej to trzeba było coś lepszego kupić kręcić możesz ale na zawiechy i krasze w Pubg możesz na 100% liczyć mam 1080 i pubg ruszenie ramu o 150mhz to dupa panie jest. Co smieszniej se to samo miałem na 1050ti ale wczoraj szybką piłka i win 7 zgadnijcie co działa bez zarzutu to samo w innych grach win 10 może być tutaj problemem.

    Wysłane z mojego G3221 przy użyciu Tapatalka
    xxxxxx(Wafel Trupka)I9 9900K Noctua NH-D15 G.Skill Trident 3200CL14 Rog Maximus Apex XI GTX 1060 ASUS xxxxxxx
    Samsung 960 Evo 256GB m.2 Samsung U28E590D 4K
    EVGA SuperNOVA 750 G2 750W RAZER DEATHADDER ELITE
    FUNTIC GEAR RUSCH ADATA XPG Emix H30+solo F30




  10. #10
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,337
    To że ktoś wykręcił sprzęt do danej wartości, nie oznacza że Tobie też się tak uda.

    OC to jest loteria. Jednemu trafi się lepszy chip, innemu gorszy.
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •