Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Kontrola napięć mobilnego gpu

  1. #1
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (94) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,530

    Kontrola napięć mobilnego gpu

    Jakiś soft polecacie? Afterburner nie ogarnia, bo to chyba za stare padło. Zaznaczam by była możliwość kontroli napięcia ale nie działa. Gpu to FX1800M.

    Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka

  2. #2
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (17) Awatar An2
    Dołączył
    08.2015
    Posty
    561
    A HWinfo64 lub GPU-Z? A z tej karty jest w ogóle możliwość odczytania napięcia czymkolwiek?


    PS. Aaa, teraz dopiero się kapnołem że nie chcesz tylko odczytać tylko majstrować przy napięciach

  3. #3
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (94) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,530
    Chcę obniżyć temp, bo gpu służy tylko do wyświetlania pulpitu, a bez sensu podbija mi temp cepa więc i całej klapy.
    Takty mogę pozbijać i tak mam ustawione ale to bez większego sensu jak papu i tak dostaje za dużo.
    Może wgrać zmodyfikowany bios? Takty i tak będą pozbijane maksymalnie więc i V coś można obniżyć.
    Bo nic alternatywnego do Afterburnera nie widzę co pozwoli zbić napięcia w sofcie przy ładowaniu systemu.

  4. #4
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    754
    Tzn w lapkach o ile się nie mylę poza RoG, Alienware oraz clevo biosy gpu nie pozwalają na zmianę napięć.
    Main platform: CPU: Ryzen 5 1600 4 Ghz; MOBO: Prime X370 pro; RAM: 2*4GB VENGEANCE LPX 3000mhz cl15 PSU: SPC Vero M2 600w; GPU MSI GTX 1060 6gb OCV1; SYSTEM DISC: 1x SSD Adata SU800 256GB; STORAGE: 1x HDD WD BLUE 1 TB; CASE: Phanteks P400 Window White; KEYBOARD LOGITECH G413; MOUSE: SS Rival v2; HEADSET SS Siberia v200l; MOUSEPAD: Roccat TAITO Mini-Size

  5. #5
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (17) Awatar An2
    Dołączył
    08.2015
    Posty
    561
    Sprawdź GPUTweak Asusa, stary 1 i nowy 2. Tym tropem popatrz po starszych firmowych (np.Gigabyte-OC Guru) programach do GPU, może któryś zabangla.

  6. #6
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (94) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,530
    Z ciekawości zainstalowałem też Riva Tunera ale nie ma nawet opcji do zmiany taktowań, a co dopiero napięcia
    Chyba pozostaje tylko modyfikacja biosu.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •