Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Co zmienić? 500zł

  1. #11
    - NCFOM - Guru overclockingu Reputacja:   (30) Awatar MJ
    Dołączył
    07.2011
    Skąd
    W-wa
    Posty
    5,907
    RAM -> SSD

    a resztę olej tymczasem

  2. #12
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (94) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,580
    Kup flaszke i tyle!!!

    Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka

  3. #13
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    755
    XD ale ja mowie że kartę potem na końcu skoro bla poleciał z upgrade cpu przy 750ti XD
    Kolejność taka:
    1.ram do 8 gb (2*4)
    2.SSD 256GB
    3.Procesor na jakąś i5 2400 imo
    4.Grafa na GTX 770 4gb albo lepszy
    starczy ci teraz na ram może dysk SSD potem jak będziesz miał więcej kasy modernizacja procka , i na koniec grafa
    ogolnie czasem trafi się kwiatka jak ram ddr3 1866 2*4 gb za 170 pln wtedy na dysk na pewno starczy a i jeszcze jedno zobacz ile masz obsadzonych banków ram na płycie bo nie wiadomo czy trzeba dokupić 4gb czy wymienić 2*2 GB na 2*4GB
    Main platform: CPU: Ryzen 5 1600 4 Ghz; MOBO: Prime X370 pro; RAM: 2*4GB VENGEANCE LPX 3000mhz cl15 PSU: SPC Vero M2 600w; GPU MSI GTX 1060 6gb OCV1; SYSTEM DISC: 1x SSD Adata SU800 256GB; STORAGE: 1x HDD WD BLUE 1 TB; CASE: Phanteks P400 Window White; KEYBOARD LOGITECH G413; MOUSE: SS Rival v2; HEADSET SS Siberia v200l; MOUSEPAD: Roccat TAITO Mini-Size

  4. #14
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,348
    Weryl, dawno nie widziałem tak sensownego postu w Twoim wykonaniu, jestem pod wrażeniem
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = RX 6800 XT Nitro+ = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = SSD 970 PRO 1 TB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2.8 = Sigma 50-100 mm f/1.8 = Sigma 70-200 mm f/2.8 = 5x Nikon SpeedLight SB-5000

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  5. #15
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (94) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,580
    Sensowny? Za ile kupi GTX770 4GB? To ma ceny z kosmosu! Lepiej już GTX1050Ti upolować będzie w tym przedziale.
    A za 500 to może nawet polować na i3 8100 + byle tanie mobo. Resztę sprzeda i kupi ramce 2x4 i jakiś SSD120/128.

    Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka

  6. #16
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,348
    Ok, patrzyłem pod kątem sensowności samego sprzętu w sobie, bo przyznam, że cen używanych kart graficznych to od dawna nie śledzę
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = RX 6800 XT Nitro+ = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = SSD 970 PRO 1 TB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2.8 = Sigma 50-100 mm f/1.8 = Sigma 70-200 mm f/2.8 = 5x Nikon SpeedLight SB-5000

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  7. #17
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    755
    Cytat Zamieszczone przez ivanov Zobacz posta
    Weryl, dawno nie widziałem tak sensownego postu w Twoim wykonaniu, jestem pod wrażeniem
    Bo dawno nic na trzeźwo nie pisałem na tym forum

    Bla DDR4 jest drogie wiec 2x4 + ssd (nawet małe) to ponad 400 pln a z płyty ramów i cepa tyle nie dostanie , gpu to przykład 770 coraz taniej są a 4gb jako tako daje jeszcze rade a 500-600 (już się za 600 pojawiają) za chwilę będzie można szukać 970 4gb a zebranie na gpu trochę mu zajmie kto wie co się stanie za jakiś czas dużo czasu do premiery 2050 nie zostało a zapowiada się ciekawszą kartą od 1050
    Main platform: CPU: Ryzen 5 1600 4 Ghz; MOBO: Prime X370 pro; RAM: 2*4GB VENGEANCE LPX 3000mhz cl15 PSU: SPC Vero M2 600w; GPU MSI GTX 1060 6gb OCV1; SYSTEM DISC: 1x SSD Adata SU800 256GB; STORAGE: 1x HDD WD BLUE 1 TB; CASE: Phanteks P400 Window White; KEYBOARD LOGITECH G413; MOUSE: SS Rival v2; HEADSET SS Siberia v200l; MOUSEPAD: Roccat TAITO Mini-Size

  8. #18
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    05.2018
    Posty
    5
    A że tak jak mówię na tym swoim aktualnym dziadu nawet w Fornite nie pogram. I nie śmiejcie się, ale nawet mi Minecraft na tym komputerze laguje.*To samo cs:go.
    Od razu mówie jakieś allegra, olx'y etc nie wchodzą w grę. Tylko legit sklepy typu komputronik, x-kom etc. Wszystko nowe. Mam zamiar sprzedać kartę ale to też trochę potrwa.*
    Co do tego budżetu to pewnie z 1500zł będę miał. Także czekam na Sensowne odpowiedzi.*

  9. #19
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    755
    Cytat Zamieszczone przez unseen Zobacz posta
    A że tak jak mówię na tym swoim aktualnym dziadu nawet w Fornite nie pogram. I nie śmiejcie się, ale nawet mi Minecraft na tym komputerze laguje.*To samo cs:go.
    Od razu mówie jakieś allegra, olx'y etc nie wchodzą w grę. Tylko legit sklepy typu komputronik, x-kom etc. Wszystko nowe. Mam zamiar sprzedać kartę ale to też trochę potrwa.*
    Co do tego budżetu to pewnie z 1500zł będę miał. Także czekam na Sensowne odpowiedzi.*
    Lagi bo ram ... Tyle, propo jak chcesz updateować (to co pierwsze pisałeś to ssd nowy ram powiem tak na siłę można ale po uj nowy jak może być z gwarancją bo ram ma gwarancję livespawn... Pozatym co masz do alegro przecierz tam jest normalna umowa sprzedaży często masz nawet rachunek (chyba że używki inna sprawa)
    Sensowne odpowiedzi ? Jeśli poprzednie do poprzedniego nie były sensowne na podanych informacjach to idź na PClola bo tylko tam wróżą z fusów że modernizacja za 500 skończy się defacto nowym kompem za 1500 Pytanie ile lat ma zasilacz żeby tylko nie padł ...
    Ogólnie został by tylko Zasilacz, dysk i obudowa ale nwm czy by się zmieściło 1050TI bo 1050 bez TI patrząc przy nadchodzących gpu to taki bardzo nieopłacalny, a wtedy zostaje chyba tylko myślenie o APU co też mega wyborem nie jest

    @Edit: Opcjonalnie masz tak zasyfiony OS z kilkoma GB syfu w tle
    Main platform: CPU: Ryzen 5 1600 4 Ghz; MOBO: Prime X370 pro; RAM: 2*4GB VENGEANCE LPX 3000mhz cl15 PSU: SPC Vero M2 600w; GPU MSI GTX 1060 6gb OCV1; SYSTEM DISC: 1x SSD Adata SU800 256GB; STORAGE: 1x HDD WD BLUE 1 TB; CASE: Phanteks P400 Window White; KEYBOARD LOGITECH G413; MOUSE: SS Rival v2; HEADSET SS Siberia v200l; MOUSEPAD: Roccat TAITO Mini-Size

  10. #20
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    05.2018
    Posty
    5
    https://i.imgur.com/crRRqOq.png
    Aktualne temp/specyfikacje etc.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •