Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Kilku uzytkonikow na 1 PC , kazdy inne IP - czyli zwiekszyc trasnfer

  1. #1
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    01.2007
    Posty
    6
    Witam

    Mam pytanie
    Jestem uzytkownikiem sieci , no i nie zabardzo ona smiga , wiec chce stworzyc cos w stylu wirtualnych kompow, z tym ze na kazdym pulpicie musi byc inne ip karty sieciowej zebym mogl odpalic takich 5 pulpitow i na kazdym ciagnac neta bo mam ogranicznie do 36 kb , wiec 36 * 5 =180 , potrzbuje troche pozasssyac rzeczy z neta a z takim trasnferem do bede miesiac to sciagal .

    Ma ktos jakies pomysli or cos?

  2. #2
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (0) Awatar twec
    Dołączył
    12.2004
    Skąd
    Kraków
    Posty
    5,185
    Nie bardzo. Zreszta, prawdopodobnie uzytkownik nie jest identyfikowany po IP, ale po MAC-u karty sieciowej.

    W ogole co ja pisze... Zaden dostawca Internetu nie jest na tyle glupi, aby pozwolic na odpalenie 5 kart sieciowych w obrebie jednego lokalu. Tzn. inaczej... Odpalic te 5 kart sieciowych mozesz, jednakze nie bedzie to 5x36, ale 36/5.

    Pozostaje Ci zmienic dostawce uslug internetowych lub przebolec to 36 kilo. Swoja droga, chociaz przy moich 3 megabitach Twoje 36 kilo wyglada blado, to zostawiac komputer na noc sciagniesz sobie co tylko bedziesz chcial i potrzebowal.

  3. #3
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    01.2007
    Posty
    6
    nom po MAC-u :)

    o to czy pozowli dostawca czy nie to juz moj problem ;]
    wiem ze sie tak da , mam nadzieje ze dzisiaj uda mi sie znalesc program/ lub to cos : )

  4. #4
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (0) Awatar twec
    Dołączył
    12.2004
    Skąd
    Kraków
    Posty
    5,185
    Ale popatrz... Sam mam w lokalu lacze (3 Mb/s) rozdzielone na 4 komputery - sugerujesz wiec, ze lacznie powinienem miec 12 Mb/s?! :P

  5. #5
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    01.2007
    Posty
    6
    z tym ze ja jestem w sieci i mozliwosci tego lacza sa o wiele wieksze gdyby nie ograniczenie wiec chce korzystac z dobrodziejstwej 11mb lacza chociaz ciut szybciej no 4 razy szybciej : P

  6. #6
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (0) Awatar twec
    Dołączył
    12.2004
    Skąd
    Kraków
    Posty
    5,185
    Ja rowniez jestem w sieci. Nie da sie tego rozwiazac tak jak myslisz niestety, jest to fizycznie niemozliwe. Przykro mi, ze musialem Cie rozczarowac. :P

  7. #7
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    01.2007
    Posty
    6
    oj ja Cie tez rozczaruje wlasnie znalazlem rozwiazanie

    Microsoft Virtual PC

    Program tworzy wirtualny komputer zainstalowalem na nim XP i wlasnie zassysam 2 pliki naraz 2 razy szybciej : )

  8. #8
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    11.2006
    Skąd
    Mława
    Posty
    990
    Niewierze :p

    :lol:

  9. #9
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    01.2007
    Posty
    6
    w sumie minus taki ze troche kompa muli mam tylko 512 mb , no ale jak na noc bede zostawil wlaczonego to nie beda mi 3 kompy wlaczone przeszkadzaly. tak wogole odnosnik na waszej stronie jest z dupy bo jak an niego klikam nie przekerowywuje mnie na forum

  10. #10
    Użytkownik Ekspert overclockingu Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2006
    Skąd
    Gdynia/Gdańsk
    Posty
    1,672
    Cytat Zamieszczone przez ReNu
    tak wogole odnosnik na waszej stronie jest z dupy bo jak an niego klikam nie przekerowywuje mnie na forum
    Kto się przyzna, z czyjej pupy jest ten odnośnik? :D
    Faktycznie zgadzam się z Tobą ReNu, odnośnik nie działa, ale to nie powód żeby rzucać takimi słowami :/
    X-Fi Platinium Fatal1ty Champion + G500
    Samsung LE37M87B Full HD ;]

    Idealny fachowiec wie absolutnie wszystko o niczym.

Podobne wątki

  1. Jak zwiększyć pamięć w mojej karcie graficznej?
    Przez Anthis w dziale Platforma AMD
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 04-02-2012, 17:00
  2. Jak zwiększyć napięcie na procku?
    Przez dominus w dziale Podkręcanie i chłodzenie podzespołów
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 05-02-2007, 23:00

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •