Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Ocena zestawu z Ryzen 5

  1. #11
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    07.2016
    Posty
    99
    To w końcu jak z tymi pamięciami? :]

    Nic wymagającego nie będzie robione na tym komputerze. Wtedy nawet nie rozważałbym 2x4GB.
    Tak jak mówiłem. Prac biurowych (pakiet office) i przeglądanie internetu. Jeśli granie to jakiś RTS lub F1 i Project Cars na kierownicy.

    Mój laptop (i5 7300HQ/16GB RAM/ GTX 1050 4GB) wydajnościowo wystarcza ale jako, że mam monitor, mysz, klawiaturę a mobilność przestała już być czynnikiem priorytetowym to wracam do PC:]

  2. #12
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    751
    @ivanov wiesz o co mi chodziło
    @barteks1234 a nie da rady podpiąć laptopa pod monitor, myszkę i klawiaturę?, zaczekać do tego 9-15 zobaczyć jak sytuacja i wtedy zakupić jeśli będzie dalej takowa potrzeba ?
    Main platform: CPU: Ryzen 5 1600 4 Ghz; MOBO: Prime X370 pro; RAM: 2*4GB VENGEANCE LPX 3000mhz cl15 PSU: SPC Vero M2 600w; GPU MSI GTX 1060 6gb OCV1; SYSTEM DISC: 1x SSD Adata SU800 256GB; STORAGE: 1x HDD WD BLUE 1 TB; CASE: Phanteks P400 Window White; KEYBOARD LOGITECH G413; MOUSE: SS Rival v2; HEADSET SS Siberia v200l; MOUSEPAD: Roccat TAITO Mini-Size

  3. #13
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    07.2016
    Posty
    99
    @Weryl czemu miałbym czekać do 9-15?
    Oczywiście, że się da. Wydajnościowo daje rade ale w coś już pograć to jest strasznie głośno. Zresztą skoro już nie potrzebuję nic mobilnego to chciałbym go sprzedać, póki jest w idealnym stanie i można jeszcze dobre pieniądze za niego dostać. Zostało pół roku gwarancji a znając moje szczęście to coś pierdyknie 2 tygodnie po

    Swoją drogą. Podoba mi się Twój zestaw. Nie chcesz sprzedać?
    Ostatnio edytowane przez barteks1234 ; 05-01-2019 o 15:59

  4. #14
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    751
    Od 9 do 15 są duże targi na których spodziewana jest premiera Zen2 (7nm) może to sporo namieszać cenowo.
    I nie nie sprzedam komp szykuje się powoli na Modernizację (Ram, GPU,CPU, Zasilacz na Seasonica Prime 500W Gold) A i w opisie brakuje AIO, czy kolejnych SSD (Nawet kosztem tylko 500GB przestrzeni dyskowej jak najwięcej pojemności w SSDkach)
    Main platform: CPU: Ryzen 5 1600 4 Ghz; MOBO: Prime X370 pro; RAM: 2*4GB VENGEANCE LPX 3000mhz cl15 PSU: SPC Vero M2 600w; GPU MSI GTX 1060 6gb OCV1; SYSTEM DISC: 1x SSD Adata SU800 256GB; STORAGE: 1x HDD WD BLUE 1 TB; CASE: Phanteks P400 Window White; KEYBOARD LOGITECH G413; MOUSE: SS Rival v2; HEADSET SS Siberia v200l; MOUSEPAD: Roccat TAITO Mini-Size

  5. #15
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    07.2016
    Posty
    99
    Pamięć będziesz dokładał czy wymieniał na 2x8GB? Jak się sprawuje 2x4GB?

    Twój zestaw to chyba wszystko to co znajdzie się u mnie. Identycznie, z pominięciem dysków i obudowy.

    Znalazłem obudowę, która mi się niesamowicie spodobała. SILENTIUMPC ALEA S35W
    Niestety nigdzie nie są już dostępne :/ Polecicie coś podobnego do 300zł?

    https://www.morele.net/obudowa-corsa...070-ww-667884/
    Ta jest dość ciekawa
    Ostatnio edytowane przez barteks1234 ; 05-01-2019 o 18:46

  6. #16
    Redaktor Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,912
    Cytat Zamieszczone przez Weryl Zobacz posta
    Tomcuk, dla zwykłego użytkowania hynix wystarczy, on rekordów bić nie będzie, 3200 mu starczy, a nawet na starsztm kontrolerze hynixy śmigają w 3200 na znośnych timingach
    Ta, kupować 2x4 na gównokostkach, zamiast poszukać czegoś fajnego. Logika Weryla
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

  7. #17
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    07.2016
    Posty
    99
    Zdecydowałem, że kupuje 2x8GB jednak
    https://www.morele.net/pamiec-corsai...00c16-1792417/

    Problem z budą bo ten Corsair powyżej ma problem taki, że karty MSI z serii Gamming X nie wchodzą. A tylko taką chcę kupić bo są najcichsze (miałem 1050Ti i była supercicha)

  8. #18
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    751
    Ram jest najprostszy do wymiany tomcuk ja swój kupiłem poniżej ceny za jaką teraz za nie wezmę 2x8 gb na hynix corsaira to 539 (te co podał)
    Najtańsze Bdie jakie znalazłem nowe 788, 249zł dokłada 50 i ma 500GB SSD
    Ostatnio edytowane przez Weryl ; 07-01-2019 o 12:02
    Main platform: CPU: Ryzen 5 1600 4 Ghz; MOBO: Prime X370 pro; RAM: 2*4GB VENGEANCE LPX 3000mhz cl15 PSU: SPC Vero M2 600w; GPU MSI GTX 1060 6gb OCV1; SYSTEM DISC: 1x SSD Adata SU800 256GB; STORAGE: 1x HDD WD BLUE 1 TB; CASE: Phanteks P400 Window White; KEYBOARD LOGITECH G413; MOUSE: SS Rival v2; HEADSET SS Siberia v200l; MOUSEPAD: Roccat TAITO Mini-Size

  9. #19
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    07.2016
    Posty
    99
    Dzisiaj wszystko do mnie dotarło i już buda poskładana
    Ostatecznie padło na:
    CPU: Ryzen 5 1600
    GPU: MSI GTX 1060 Gaming X 6G
    Mobo: MSI B450M Gaming Plus
    RAM:2x8GB Vengeance LPX 3000MHz
    PSU: SilentiumPC Vero L2 80 Bronze 600W
    Buda: Silentium PC M50W
    Dyski te co miałem: Plextor 512GB na M.2 i WD 1TB HDD 2,5 cala

    Dziękuję wszystkim za pomoc i rady. Jak na razie nie kręciłem bo nie było czasu. Tylko pamięć na 2933 przestawiłem. Zaktualizowałem też Bios do najnowszej wersji i z godzinę dopracowywałem krzywe wentylatorów. Jest praktycznie bezgłośny. Dla testów, jako, że interesują mnie głównie symulatory (mam kierownice) po godzinnej sesji w project cars 2 (wszystko graficznie na max) wentylatory nawet nie zwiększyły obrotów aby być głośniejsze.

    Poezja!

    Mam tylko jeden problem. Od razu po postawieniu systemu, zapomniałem, że przecież karty sieciowej wifi nie mam. Znalazłem jakąś sprzed 8 lat, wetknąłem w USB i zadziałała od razu. Po 20-25 minutach zniknęła ikonka sieci bezprzewodowej na pasku, pojawiła się ta od połączenia przewodowego i tyle. Internetu już mi nie dostarcza :/

  10. #20
    Redaktor Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,912
    No z płytą to żeś nie zaszalał Co do karty sieciowej, to zobacz, czy w menedżerze urządzeń jest widoczna.
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •