Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: i5 750 osiągnięcie 4.2 z turbo.

Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)

i5 750 osiągnięcie 4.2 z turbo.

Witam, jak działa te turbo w 750? Jak je ustawie, to podnosi licznik na x21 i udaje mi się podnieść z 4.0GHz do 4.2GHz ale mimo tego, że bootuje, i pokazuję, że zegar jest na 4.2 to OCCT wypruwa bląd po 30sekundach.
    Szyny już nie mogę podnieść bo chciałbym, żeby ram był na 1600 tak jak jest teraz(200x8).
    I tu moje pytania:
    Jak działa ten turbo w i5 750? Można przy oc dać turbo na enable i jest zegar x21 stały czyli 4.2?
    Temperatury są w porządku.

Lytek kórva Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Nie wiem jak na 1156, ale na 1366 podczas podkręcania Turbo przestaje działać. Z tym, że u Ciebie zdaje się być ok, skoro pokazuje zegar 4,2 GHz. Najpewniej po prostu procesor jest niestabilny i trzeba podnieść napięcie (zrobić 4,2 GHz na i5-750 nie jest łatwe).
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

Uprawnienia umieszczania postów