Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Przesiadka.

  1. #1
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar R.O.B.
    Dołączył
    01.2018
    Skąd
    KSU
    Posty
    48

    Przesiadka.

    Witam.
    Wyrwałem ostanio za parę złociszy takie cóś..
    ASUS RAMPAGE II EXTREME
    XEON x5675
    stan jeszcze nie sprawdzony bo procek jeszcze jedzie..
    do tego mam nowe
    2x4 G.SKILL ddr3 cl9
    zasiłka Chieftec GPS-700A8 700W 80+ Bronze używana przeze mnie od nowości,jakieś 10msc
    Grafa od MSi 1050 TI 4GB kupiona 10 msc temu razem z zasiłką


    Pytanie tylko czy coś z tego będzie?
    Cepa chce wywalić na min 4GHZ...

    P.S. nie musicie mi mówić,że to przeżytek bo to wiem,ale na przeciw mojego starego CAPKA na 775 to wygląda chyba nieźle?
    Ostatnio edytowane przez R.O.B. ; 26-01-2019 o 19:57

  2. #2
    Redaktor Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,914
    Odpal sprzęt, to zobaczysz, czy 4 GHz siądzie LGA 1366 to wciąż całkiem żwawa platforma po OC.
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

  3. #3
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (40) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,881
    Proc i płyta spoko krecic musisz płyte troche bedzie zabawy zeby 4GHz zrobic byle ram dał rade te powiedzmy 170MHz.

    - - - Aktualizacja - - -

    https://pc.bazos.cz/inzerat/99196573/INTEL-i7-990X-EXTREME-EDITION-1366-X58-ZARUKA.php

    https://pc.bazos.cz/inzerat/99627970/INTEL-i7-990XASUS-P6T-SE-1366-X58-EXTREME-EDITION.php

    U mnie taki kaski pod twoą płyte w sam raz
    xxxxxx(Wafel Trupka)I9 9900K Noctua NH-D15 G.Skill Trident 3200CL14 Rog Maximus Apex XI GTX 1060 ASUS xxxxxxx
    Samsung 960 Evo 256GB m.2 Samsung U28E590D 4K
    EVGA SuperNOVA 750 G2 750W RAZER DEATHADDER ELITE
    FUNTIC GEAR RUSCH ADATA XPG Emix H30+solo F30




  4. #4
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar R.O.B.
    Dołączył
    01.2018
    Skąd
    KSU
    Posty
    48
    Czytałem gdzieś ,że te P6T SE maja problemy z Xeonami...

  5. #5
    Redaktor Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,914
    Nic mi o tym nie wiadomo, powinno działać wszystko. Zresztą Ty masz RAMPAGE
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

  6. #6
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,332
    Pamiętam tylko, że niektóre serie Xeonów LGA 1366 miały problem z bootowaniem na wszystkich płytach X58.
    W przypadku płyt EVGA Classified był prosty hardmod na to.
    Jak jest w przypadku pozostałych mobków, to niestety nie wiem.
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  7. #7
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar R.O.B.
    Dołączył
    01.2018
    Skąd
    KSU
    Posty
    48
    Cytat Zamieszczone przez tomcuk Zobacz posta
    Nic mi o tym nie wiadomo, powinno działać wszystko. Zresztą Ty masz RAMPAGE

    Drogi REDAKTORZE...
    Przeczytaj wypowiedź wyżej od DZIARSONA
    to było do linków ,które zapodał.
    Ale spoko...dzięki za przypomnienie

  8. #8
    Redaktor Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,914
    Nie jestem już redaktorem tego trupiego portaliku Po prostu informacja nieprzydatna w Twojej sytuacji (montuj wreście ten sprzęt i kręć ).
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

  9. #9
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar R.O.B.
    Dołączył
    01.2018
    Skąd
    KSU
    Posty
    48
    No niestety racja
    zalatuje trupem
    a szkoda bo według mnie był najlepszy...teraz nawet strona nie jest bezpieczna
    Co do sprzętu to czekam jeszcze na SSD i jazda

  10. #10
    Redaktor Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,914
    Dawna ekipa jest obecnie na ITHardware i robimy tam (na ogół) dobrą robotę. Jak złożysz, to daj znać i będziemy działać z OC
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

    Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •