Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Problem po oc i5 2500k.

  1. #1
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    02.2019
    Posty
    4

    Problem po oc i5 2500k.

    Cześć mam problem bo po podkręceniu i5 2500k do 4.5 ghz na offset (probowalem zwiekszac offset do 0.025 ale wtedy nawet system sie nie uruchamia pc odpala sie przy offsecie od 0.010 do 0.020. ) komputer przy uruchomieniu (świeci sie czerwona kontrolka na mobo i przycisk restartowania biosu cmos styłu na mobo) restartuje się automatycznie i odpala za drugim czy trzecim razem gdy zresetowalem ostatnio wywałił blue screen i system nie chcial sie uruchomic Gdy przywrocilem ustawienia biosu do fabrycznych bylo wszystko normalnie czyli to wina oc tylko w czym jest błąd proszę o pomoc jakby co załączam zdjęcia z ustawien biosu.
    Co ciekawe grałem na tym procku w takie gry jak assasins creed odysey czy gta V i nic sie nie dzialo niepokojacego ale co z tego skoro mam problemy z wlaczeniem pc...

    Moja płyta gł. Asrock p67 pro3
    Chłodzenie SPC fortis 3
    Pasta termoprzewodzaca be quiet DC1
    Ram 8gb nie mam jak teraz sprawdzic konkretnie jakie kosci mam podam jutro
    Zasilacz thermaltake smart 650w
    A jeszcze jedno w occt nie pokazywalo nawet ze procek byl podkrecony zato w cpu-z procek mial te 4.5 ghz

    Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

  2. #2
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    02.2019
    Posty
    4
    Próbowac jeszcze zwiekszyc offset ?

    Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

  3. #3
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    02.2019
    Posty
    4
    Dziś kombinowałem z offsetem miałem nawet +0.030 znowu to samo pc za pierwszym razem po podkreceniu normalnie sie odpala a po restercie znowu to samo co napisalem napoczątku
    Pytanie do ile offsetu moge dojsc max?

    Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

  4. #4
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    754
    Posty się edytuje a nie pisze 3 pod sobą ...
    Bluescrean bez codu nic nikomu nie powie, zaczekaj wyjmę szklaną kulę i zacznę wróżyć czy to tylko wina oc czy może zasilacz spalił płytę główną
    Main platform: CPU: Ryzen 5 1600 4 Ghz; MOBO: Prime X370 pro; RAM: 2*4GB VENGEANCE LPX 3000mhz cl15 PSU: SPC Vero M2 600w; GPU MSI GTX 1060 6gb OCV1; SYSTEM DISC: 1x SSD Adata SU800 256GB; STORAGE: 1x HDD WD BLUE 1 TB; CASE: Phanteks P400 Window White; KEYBOARD LOGITECH G413; MOUSE: SS Rival v2; HEADSET SS Siberia v200l; MOUSEPAD: Roccat TAITO Mini-Size

  5. #5
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    02.2019
    Posty
    4
    Jakby płyta się spaliła to by nawet pc sie nie uruchamial ale tu nie chodzi o to że pc wywala blue screen bo jak zle sie ustawi podczas oc pod swoja sztuke procka to normalne Tu chodzi o to ze nawet jak pc przechodzi testy (procek jest stabilny )to podczas uruchamiania pc resetuje się automatycznie i odpala za trzecim czy drugim razem

    Sory ale nie wiedzialem jak edytowac na taptalku
    No jakbyś mógł coś doradzić

    Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

  6. #6
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (27)
    Dołączył
    10.2016
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    754
    Cytat Zamieszczone przez DziadiQ Zobacz posta
    Jakby płyta się spaliła to by nawet pc sie nie uruchamial ale tu nie chodzi o to że pc wywala blue screen bo jak zle sie ustawi podczas oc pod swoja sztuke procka to normalne Tu chodzi o to ze nawet jak pc przechodzi testy (procek jest stabilny )to podczas uruchamiania pc resetuje się automatycznie i odpala za trzecim czy drugim razem

    Sory ale nie wiedzialem jak edytowac na taptalku
    No jakbyś mógł coś doradzić

    Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
    Co do bluescrean'a sprawdź kod błędu on wszystko ci powie.
    Restart może być winą biosu lub zbyt agresywnie ustawionego ramu, na tej płycie były z tego co widzę były uszkodzone biosy (może trzeba będzie go zaktualizować)

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •