Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Podkrecanie Procka 2500k

  1. #1
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    08.2019
    Posty
    3

    Podkrecanie Procka 2500k

    Witam. Mam problem z podkręceniem. Posiadam płytę intela DP67BG w której nie mogę ostawić mnożnika większy niż standard czyli 33x.
    Program intel extreme tuning utility nie pokazuje mi wgl zakładki BASIC TUNING.
    Zakładka ADVANCED TUNING tez jest jakaś mega okrojona, brak mniejszych zakładek pod nią, cześć jest zablokowana.
    Bardzo prosze o pomoc

  2. #2
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (25) Awatar ViNG
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Des Plaines, Illinois
    Posty
    2,280
    Mobas nawet nie obsuguje pamieci 2000+...tylko 1600...takze nawet OC duzo nie da....takie czasy...

    Pozdro
    4930k@4.7 AIO, Rampage IV BE, 4x2GB G.Skill Pi Black 2200@2400cl8, 980Ti LTG SLi, 2x1000W Seasonic Platinum, Pajonk

  3. #3
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    08.2019
    Posty
    3
    Wiesz może dlaczego w tym programie do podkręcanie wgl nie mam zakładki Basic tuning? I zakładka advanced tuning też jest prawie pusta A na yt gościu z ta płyta i prockiem miał wszystko.

    - - - Aktualizacja - - -

    Podkręcić chciałem bo mi gtx 1050 ti 4g blokuje

  4. #4
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (94) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,470
    Jak masz dostęp chociaż do podstawowych timingów to zawsze możesz je próbować obniżyć pomimo blokady na 1600 na memkach. Zawsze to jakiś zysk z tego jest.
    Co do biosu to nie chce mi się szukać ale może kolo miał jakiś najnowszy albo zmodowany? Jak był z tym filmik to zgadaj do niego.

  5. #5
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    08.2019
    Posty
    3
    Gdyby to był Polak to pewnie bym zagadal. Ale ciągle nie wiem dlaczego w tym programie na Windowsa nie mam zakładki Basic tuning. Co może być tego przyczyna?

  6. #6
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (40) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,883
    Bo twoja płyta nie obsługuje tego chorego Padła.
    xxxxxx(Wafel Trupka)I9 9900K Noctua NH-D15 G.Skill Trident 3200CL14 Rog Maximus Apex XI GTX 1060 ASUS xxxxxxx
    Samsung 960 Evo 256GB m.2 Samsung U28E590D 4K
    EVGA SuperNOVA 750 G2 750W RAZER DEATHADDER ELITE
    FUNTIC GEAR RUSCH ADATA XPG Emix H30+solo F30




  7. #7
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (25) Awatar ViNG
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Des Plaines, Illinois
    Posty
    2,280
    No to tsza sie angielskiego poduczyc...
    4930k@4.7 AIO, Rampage IV BE, 4x2GB G.Skill Pi Black 2200@2400cl8, 980Ti LTG SLi, 2x1000W Seasonic Platinum, Pajonk

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •