Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Niestabilny x5460 @4Ghz

Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)

Niestabilny x5460 @4Ghz

Witam

Na początek. Mojego xeona x5460 mam już z 4 lata, próbowałem go kręcić już też dobre kilkanaście razy. Kończyło się to na tym ze z bazowego 3.16 GHz robiłem 3,49Ghz i grzał się strasznie bo musiałem mu podbijać mega Vcore, żeby w ogóle wstał. Wczoraj nastąpił przełom. Po wieczorze frustracji przy mojej ukochanej grze CS:GO, jak to duże dropy mam w pewnych momentach rozgrywki. Całego wyczyściłem tak że można z niego jeść. Zabrałem się za kręcenie go. Poradników otwartych 10 i lecimy, udało mi się go odpalić za pierwszym podejściem i ruszył na 4Ghz sztywno na każdym rdzeniu z Vcore 1.25 V. Wszystko pięknie temperatury w normie, odpalam CS:GO z 100 klatek zrobiło się magiczne 180-200. Mega uśmiech się pojawił na mojej twarzy, lecz pojawił się mały problem. Nagle wyskoczył błąd z wczytywaniem mapy i gra się wyłączyła. Sprawdzam dalej Call of Duty, gra nie odpala, critical error na samym starcie. Cinebech R15 poszedł w 100% pokazał wynik, wszystko ok. Cinebench r20 wysypuje się po mniej więcej 75% testu. A OCCT wysypuje się po około 7-10 minutach, lecz komp się resetuje i nie zapisuje mi żadnych logów z programu. Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu problemu.

PS. Komputer zachowuje się na pierwszy rzut oka normalnie, bardzo żwawo. Grać można i grałem wczoraj godzinę i podczas tego gra padła z 2 razy ale bez żadnych Bluescreen’ów.
    Mogę podesłać ss z biosu jeżeli potrzeba.

Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    wygląda mi to na błedy pamieci z powodu dużego oc lub małego prądu
    osobiscie zamiast oc w biosie wrzuciłbym go pierwsze na bsela co daje na starcie 3.8ghz bez zmiany częstotliwości pamięci ram
    dopiero pózniej przez bios dodać vcore i podbić szyne na 420fsb

Uprawnienia umieszczania postów