Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Super Pi mod 1.5 XS - dyskusja, porady, triki, itp.

Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (0)

Super Pi mod 1.5 XS - dyskusja, porady, triki, itp.

Copy Waza by kretfr:

1. Tworzymy 3 pliki o rozmiarze 632MB każdy.
    2. Przenosimy je do dowolnego folderu i pakujemy winrarem ten folder (bez kompresji / store)
    3. Powstały plik nazwijmy CW.rar i umieśćmy go na partycji D:, na której znajduje się równierz Page File i folder Super Pi
    4. Restartujemy komputer. Po załadowaniu systemu, ustawiamy wszystkie timingi i zegary oraz piorytety. Zamykamy wszystko, otwieramy Super Pi, zaznaczamy próbkę która nas interesuję i klikamy OK (liczenie się jeszcze nie rozpocznie).
    Następnie kopiujemy CW.rar w następujący sposób:
    D: > C:
    C: > D:

Dlaczego RAR, a nie zwykły plik z createnew? Odpowiedź macie na poniższym screenie.

Basic Low Clock AMD system by kretfr

1. Załatwiasz oryginalną, nieprzerabianą płytę Windows XP SP2
    2. Tworzysz 2 partycje po 10GB lub więcej
    3. Instalujesz system
    4. Odpalasz system, kopiujesz spi na D:, wyłącz przywracanie systemu, wygaszacz ekranu, tapete i hibernajce, ustaw maxmem=600, LSC, lunę srebrną i wyłącz wszystko w "Efekty", tam gdzie ustawiasz lunę.
    5. Uruchom te polecenia w CMD:

fsutil behavior set disablelastaccess 1
    fsutil behavior set mftzone 4
    fsutil behavior set disable8dot3 1

5. W system.ini > [386enh] dopisujesz ConservativeSwapfileUsage=1
    6. Page File ustawiasz na 512MB na D:
    7. Restart!
    8. Odpalasz memseta, ustawiasz timy, zamykasz, odpalasz super pi, wybierasz 16M, odpalasz task menagera > zakładka wydajność i obserwujesz bufor systemu. Wchodzisz w moj komputer i kopiujesz plik CW z D do C.
    9. Jak się pamiec dostepna ustalibizuje (~10s) zamykasz wszystko i uruchamiasz 16M
    10. Cieszysz się czasem poniżej 12.50 :p (A64 2500MHz, 2GB RAMu @ 1000MHz 4-4-3-3)

Jeśli ktoś ma jakieś propozycje lub pytania - proszę pisać :)

Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (0) Awatar twec
    Ja mam, tzn. będę miał w weekend jak się odrobię ;). Ciekawe w każdym razie :).

Trochę jeszcze takich "gotowych porad" mam gdzieś na dyskach, jak znajde, to powrzucam ;)

Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    a bedziemy wdzieczni. ;)

Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0)
    Ciekawy tłik, że tak powiem. Wcześniej obiło mi się coś podobnego o uszy, ale nigdy tego nie weryfikowałem.

Dzięki! :) Wypróbujemy! :)
    i7? i co jeszcze?

Z cw roznie to bywa, raz zadziala, raz nie. A rar nie koniecznie musi byc, czesto kopiowalem sobie ot taki jakis folder nie spakowany np. jakas gra i tez dzialalo.
    AM3 X4 BE @ 4GHz

775 FTW

Burn 1156 @ 4GHz

Cytat Zamieszczone przez DEVILEK
    A rar nie koniecznie musi byc, czesto kopiowalem sobie ot taki jakis folder nie spakowany np. jakas gra i tez dzialalo.
    Działać działa, ale jak pokazuje mój screen w pierwszym poście, to chyba lepiej mieć 10s lepiej, niż tylko 5s ;)

Na CW są dziesiątki sposobów: ja podałem najczęściej stosowany przeze mnie, który zarazem ma najlepszy stosunek "boost'a" do trudności / powtarzalności wykonania.

Advert Manager Guru overclockingu Reputacja:   (13) Awatar Dawid_S
    Ja stosuje CW nie tylko przy robieniu wyników w SuperPI, ale także przy wPrime i PiFast. Zazwyczaj biorę jakiś plik rar o dosyć dużym rozmiarze, który akurat gdzieś tam wychaczę na dysku. Zawsze do tego stosuje jeszcze opbcleaner. Czasami robię też CW przez specjalny program o nazwie OCX SPI Tweaker --> http://www.ocxtreme.org/forumenus/at...7&d=1218974904

W wPrime Ci CW działa? Pokaz jakies wyniki z oraz bez CW :D

ja ze swojej strony dodam, że nie mam windowsa przystosowanego tylko pod bicia rekordów w OC i nie korzystam z CW. Natomiast do super pi korzystam z fajnego programu ze stajni AMD mianowicie AMD Fusion. Odpalam gotowy profil (przeważnie profil GRY - standardowo program wyłącza usługi i programy działające w tle i dostosowywuje max potrzebnej wydajności) i zabieram się za przeliczanie. Po wyliczeniu wracam do zrównoważonego profilu AMD i cieszę się pięknością animacji i bajerów windows 7. Wynik uzyskany przy pomocy AMD Fusion jest lepszy niz ten uzyskany "z biegu". Polecam tą opcję wszystkim, którzy nie działają sami na komputerach i muszą mieć pozapychane programami komputerki.