Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Laptop do gier

Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Mam problem. W październiku wybieram się na studia, a że mój blaszak zostaje w domu zostałem zmuszony kupić laptopa. Jako, że jestem graczem i fanem nie mógłbym sobie odpuścić takich tytułów jak Risen czy Modern Warfare 2. O ile PC'a sam sobie potrafię złożyć bo się na tym znam o tyle z laptopami zawsze miałem tyle styczności co nic. Po prostu uważałem, że nie jest mi on do niczego potrzebny, jednak życie zrobiło swoje. Proszę doradźcie mi jaki wybrać w cenie 2000, z uwagą na to, że chcę zaoszczędzić na przekątnej (15.4" to max w mieszkaniu mam tv 32" lcd to zabiorę ze sobą kabel dvi-hdmi) oraz dysku twardym (mam usb 250). I tu jest moje pytanie czy w tej cenie złożę coś na miarę mocy mojego blaszaka tj. C2D e4500, 8800GT i 4gb ramu? Chcę przyoszczędzić na wszytkim co mi do granie nie będzie potrzebne.

Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0)
    Był już podobny temat poszukaj na forum

Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (0)
    2000 laptop do gier takiej klasy jak PC, ktory podałes? Nie orientuje się na bieżąco w cenach, ale nawet używanego podobnej mocy nie kupisz. Sprawdz firme Alienware (oni sie specjalizuja w laptopach dla graczy) i zobacz ceny ;).

BTW. Weź lapka z portem HDMI, po co Ci jakieś przejściowki ;).
    Pozdrawiam.

Użytkownik Ekspert overclockingu Reputacja:   (0)
    NIE ma takiego laptopa. W jakich czasach Ty żyjesz ;]

http://www.komputronik.pl/index.php/...hB/category/1/

Jedynie coś takiego z nowych.
    X-Fi Platinium Fatal1ty Champion + G500
    Samsung LE37M87B Full HD ;]

Idealny fachowiec wie absolutnie wszystko o niczym.

Chyba lepiej będzie jak złożysz blaszaka :|

Masz zamiar tego lapka postawić i nigdzie nie nosić? Czy potrzebujesz raczej komputera przenośnego?

Jeżeli to pierwsze, to firma Acer robi sprzęt z dobrym stosunkiem wydajności do ceny. Ale wykonanie jest dość słabe i tych komputerów lepiej nie nosić ze sobą w plecaku (tak jak thinkpada) lub torbie. Lubią pękać obudowy. Jednak jako zamiennik pc są akurat.

Możesz się również zainteresować czymś takim: http://allegro.pl/item700464886_asus..._6_hd_led.html

Na nim już się da pograć.
    ...ja tu nawet nie sprzątam. Tylko staram się, aby wszystko jakoś działało

1. Wiem, że nie ma laptopów z taką konfiguracją, dlatego napisałem, że chcę lapa o mocy zbliżonej do w/w konfiguracji a nie z taką samą (czyt. ze zrozumieniem się kłania) i podkreślałem, że w dziedzinie laptopów jestem zielony bo uważałem i dalej uważam to za zło konieczne.
    2. kable DVI HDMI już mam od dawna bo kupiłem go do PC'ta i tv 32" (na marginesie świetnie się sprawdza zwłaszcza w Penumbrze nie mówiąc już o Crysis'ie :P)
    3. Złożenie blaszaka byłoby z mojej strony głupotą roku, czemu? Bo gdybym mógł wziąłbym mojego z domu, a chodzi o to, że na wykład nie pójdę z centralką.
    Wszystkim innym dzięki za radę mam czas na przemyślenie dokładnie całej sprawy, bo zakup planuję na połowę września, ale na ostatnią chwilę nie zamierzam szukać.

PS: Zadowoliłby mnie laptop, który Call of Duty 4 uciągnie na full bez najmniejszego problemu.

Poszperałem trochę w necie i znalazłem coś takiego, ma 2GB ramu i C2D 2.0GHz, ale ten GF troche odstrasza. A jakie jest wasze zdanie na jego temat?
    http://www.eldom.pl/produkt-notebook...nux-16102.html

A tu podobny tyle, że proc 2.2 i 4GB ramu
    http://www.krsystem.pl/acer_5737z642...item-1585.html

Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Powiem tak, wydaj już te 3 tysiące, kup http://www.komputronik.pl/index.php/...SL-6X200C.html i będziesz naprawdę zadowolony :)

Co do NTT, to kadłubki, podobnie jak Lenovo i California Access, a co do Acer'a to komputer młotkiem robiony, wypadają klawisze, jak wcześniej wspomniano bardzo podatny na obicia, siadają zawiasy, itp.

Nie licz w tej cenie na laptopa, który uciągnie Ci jedne z "nowszych" tytułów na full, bo takiego nie kupisz nawet za 4000zł, nie służy do grania, choć zdarzają się hard-core'owe wersje, ale kokosy to to nie są, za to świetnie wypełnia swoje zadania w odgrywaniu muzyki, filmów, przechowywania danych i łączności w sieci.

Tyle ode mnie, zaznaczam, że czytałem ZE ZROZUMIENIEM ten temat, ale staram się pomóc Ci zdjąć klapki z oczów, bo chłopacy jedynie tłumaczyli Ci, że laptop do gier to bezsens, chyba że masz osiem patoli w portfelu, mimo to - pozdrawiam i życzę udanego zakupu! :)

PS. mam obecnie identycznego kompa jak Ty i powiem Ci, że ten laptop który podałem w pełni odzwierciedla jego możliwości, może z wyjątkiem karty graficznej, ale bynajmniej nie jest to GF8400 ani ATI 3470 :)

No i stało się. W moim przypadku laptop to fakt dokonany. Teraz tylko czekam na przesyłkę. Jednak chciałem się zapytać was co sądzicie o karcie graficznej, która w nim siedzi. Jest to GF 9600M GS z 512mb pamięci własnej, natomiast szerokość szyny to 128bit. Będzie ona działać wraz ze wsparciem 2 rdzeniowego proca od Intela (2.0GHz) i 3GB ddr3. Wszystko to posadzone na starym dobrym XP sp3.

PS: Nie podałem konkretnego laptopa gdyż, chce uniknąć sytuacji w stylu "czemu taki, ten <tu link> byłby lepszy". Powiem, że za laptopa dałem 2500zł, a po ponad miesiącu przeglądania setek stron wydał mi się on najlepszym rozwiązaniem. Być może się mylę, jak podkreślałem nie znam się na laptopach bo dla mnie jako gracza to zło konieczne (studia robią swoje). Proszę tylko o ocenę hardware'u.

Advert Manager Guru overclockingu Reputacja:   (13) Awatar Dawid_S
    Mój znajomy ma laptopa w podobnej (chyba) konfiguracji, jednak kupił go za ok 4500zł, ale za to GTA IV i inne gry chodzą mu płynnie.