Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Nie widzę komputera w otoczeniu sieciowym

  1. #21
    Advert Manager Guru overclockingu Reputacja:   (13) Awatar Dawid_S
    Dołączył
    05.2009
    Posty
    6,599
    Internet oczywiście że nie będzie chodził, bo brama domyślna musi być ustawiona na net, a nie drugi komputer ;). Albo wszystko dajesz na automatyczne i sam Ci dobierze ustawienia ;).
    Moim zdaniem powinieneś jeszcze zainstalować Service Pack 3 do XP. Może to coś pomoże.
    Z tymi grupami domowymi - ja niedawno się męczyłem z konfiguracją połączenia XP-7, ale nijak nie dało rady, to na drugim zainstalowałem 7, stworzyłem grupę domową i wszystko śmiga :D - gry, udostępnianie plików itd.

  2. #22
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2009
    Posty
    44
    w XPku mam wszystkie łatki aktualne

  3. #23
    Advert Manager Guru overclockingu Reputacja:   (13) Awatar Dawid_S
    Dołączył
    05.2009
    Posty
    6,599
    No to zrób tak - w XP skonfiguruj sieć domową i na końcu jest punkt tworzenia dysku. Utwórz go (np na pendrivie) i uruchom na kompie z Vistą. Może to cos da... Poza tym w Viscie typ połączenia w centrum sieci ma być na domowy ;). IP zostaw na sztywno ustawione - potem będziemy się męczyć z netem ;).

  4. #24
    Moderator Ekspert overclockingu Reputacja:   (20) Awatar Grisz
    Dołączył
    10.2006
    Skąd
    Gliwice
    Posty
    1,962
    Ja bym zadał raczej pytanie - po co Ci to? Transfer wewnętrzny routera jest ograniczony przez prędkość Twojej karty wifi, znając życie masz wireless-G -> 56Mb/s, oraz ograniczenia samego routera i przesyłanie większych plików jest nieco czasochłonne, więc lepiej używać pendrive. Sam się z tym nieraz męczyłem i powiem tak to jest gra niewarta świeczki, wszystkie ustawienia prawidłowe, a komputery raz się widzą, raz nie widzą, zależy jakiego mają 'widzimisia', najmniej problemów sprawia połaczenie komputerów bezpośrednio kablem crossowanym (RJ45), wtedy możesz wykorzystać niemalże 100% szybkości kart sieciowych, choć i to niekiedy laguje :). Może wyjaw do czego Ci potrzebne to połączenie, to znajdziemy jakieś inne wyjście.
    Intel Core i7 860 @ 4.0GHz + NH-D14
    MSI Big Bang Trinergy
    Kingston Genesis 8GB 2133MHz
    Gigabyte HD7970 OC 3GB Wind Force
    Seagate Barracuda 500GB x2
    X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro
    FSP Fortron Raider S 550W



  5. #25
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2009
    Posty
    44
    ustawilem sztywne IP

    bawilem sie z tymi ustawieniami na pendrive - nadal nic

    a to wszystko po to by czasem cos przeslac :(

  6. #26
    Advert Manager Guru overclockingu Reputacja:   (13) Awatar Dawid_S
    Dołączył
    05.2009
    Posty
    6,599
    No to ja już tego bardziej chyba nie rozkminię :P. Proponuję połączenie bezprosrednie (RJ-45) i wtedy przesyłanie tych plików. Wtedy nie powinno być takich problemów - ustawiasz IP tak jak podałem, ew tworzysz grupę domową na Viscie i lecisz z kopiowaniem ;)

  7. #27
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    12.2009
    Posty
    44
    chyba dam se z tym spokój i będę używał pendrive, nie sądziłem że różne OSy Microsoftu mogą się tak gryźć.

  8. #28
    Advert Manager Guru overclockingu Reputacja:   (13) Awatar Dawid_S
    Dołączył
    05.2009
    Posty
    6,599
    Nie zawsze jest tak, że z różnymi jest problem. Tak jak już wspomniał Grisz połączenia często są "kaprysne" :P. Mi np połącznie 7-7 często działa jak chce - raz tak, raz inaczej :/

  9. #29
    Moderator Ekspert overclockingu Reputacja:   (20) Awatar Grisz
    Dołączył
    10.2006
    Skąd
    Gliwice
    Posty
    1,962
    Dobrze by było gdybyś miał jeszcze trzeci komputer z XP w sieci, wtedy dowiedziałbyś się który Windows robi problemy, czyli jak XP i XP się widzą, Vista nie widzi żadnego XP, a one nie widzą Visty to wszystko jasne. Ja stawiam że zabezpieczenia Visty nie pozwalają na połączenie, a na forum ciężko jest zanalizować taki temat (za dużo możliwości), ja lubię przy czymś takim siąść osobiście, wtedy przelecę kilka razy wszystkie ustawienia aż zaskoczy... Czasami trzeba wszystko zresetować i zacząć od początku.
    Intel Core i7 860 @ 4.0GHz + NH-D14
    MSI Big Bang Trinergy
    Kingston Genesis 8GB 2133MHz
    Gigabyte HD7970 OC 3GB Wind Force
    Seagate Barracuda 500GB x2
    X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro
    FSP Fortron Raider S 550W



Podobne wątki

  1. Podkręcenie komputera
    Przez Qba593 w dziale Overclocking
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 25-01-2011, 12:36
  2. Testy Komputera
    Przez goodman w dziale Microsoft Windows
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 30-11-2010, 21:02
  3. Zakup komputera
    Przez djoaza w dziale Urządzenia mobilne
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 13-10-2010, 19:19
  4. Ocena komputera
    Przez Krzychuu w dziale Urządzenia mobilne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 03-05-2007, 00:26

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •