Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Problem z ścinami

  1. #1
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    05.2014
    Posty
    8

    Problem z ścinami

    Witam,
    mam problem od pewnego czasu. Pomysły mi się skończyły, co mogłem to zrobiłem ze swojej strony.
    Mam pewne freezy w grze jaka jest CS GO. Gram gram i naglę dostaję zwieche na 1-3 sekundy, fps wtedy mam po 200+.
    Zaczeły się one po tym jak pożyczone kości 2x2gb oddałem i dostałem wkońcu swoje z reklamacji 2x4gb 2400mhz CL10 G.Skill TridentX.
    Co robiłem, ustawiłem wszystko na stock tzn żadnego oc, żadnych profilów xmp dla ram. Wgrałem vbios modowany który ma stałe taktowanie bo myślałem, że to przez boost 2.0 lecz dalej mam zwiechy.
    Z dyskami raczej wszystko ok. Przed wymianą ram miałem jeszcze skalpowany i7-4770K ale wszystko przeszło ok, miałem lekko w sokecie jeden pin wygięty ale normalnie wyprostowałem. To raczej nie jest problemem tego?
    Wczytywałem profile xmp dla ram, testowałem na jednej kości, na drugiej, bez efektów.
    Na pewno nie ma throttling ani cpu ani gpu bo gpu mam po 65C, cpu na stock po 55C...
    Nie mam pomysłów. We wtorek dostanę od kolegi pare rodzai ram i będę testował z nimi.
    Ogólnie w liście QVL mojej mobo nie ma tych kostek wspieranych czy coś....
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/...M_QVL_0717.pdf
    Sprzęt to:
    i7-4770K
    Asus VI extreme
    780 gigabyte windf3
    seasonic gold 750v
    2x4gb g.skill tridentx 2400mhz cl10
    Może głupie pytanie ale czy to może być przez listwę, jest ona jakoś tam energo oszczędna, Acar eco mam.
    Czekam na różne propozycję co zrobić i itp bo juz nie mam pomysłów kompletnie.
    Pozdrawiam

  2. #2
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar Lowcap
    Dołączył
    08.2012
    Skąd
    Kraków / Jasło
    Posty
    49
    Ściągnij Memtest86+ i nim przetestuj pamięci. Wujek google powie Ci jak się nim posłużyć.
    Intel i5 2500k | Raijintek Themis | Asrock P67 Pro3 | Sapphire Radeon HD7850 | Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz cl9 | Intel 330 120GB | WD Blue 1TB | WD 160GB | LG GH20NS10 | Enermax PRO82+ 525W | Cooler Master Storm Scout 2 | Asus Xonar DS | Rotel RA-930AX | Diora Polaris 80

  3. #3
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar Bany_krk
    Dołączył
    06.2014
    Skąd
    Kraków
    Posty
    23
    Bug w pamieci powodowal by albo wywalenie gry albo blue screena - to nie pamieci.

  4. #4
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,337
    LOL, jeszcze nie rozwiązałeś tego problemu? Przecież to już prawie rok...
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  5. #5
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar Bany_krk
    Dołączył
    06.2014
    Skąd
    Kraków
    Posty
    23
    sproboj pozyczyc ale grafike, jakakolwiek, chyba ze masz cos w zapasie i sprawdz
    ja bym jeszcze obstawial problem od strony software'u

  6. #6
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    05.2014
    Posty
    8
    Ivanov, nie. Problem wtedy sam znikł i nie miałem go aż do momentu jak zmieniłem pamięci...
    Wszystko będzie jasne w środę, od kolegi dostanę dwa zestawy pamięci, przetestuje.
    Jeśli będzie dalej to samo to obstawiał bym grafikę raczej.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •