Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: acer ASPIRE 5741G

  1. #1
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    04.2011
    Posty
    4
    i mam krótkie pytanie do tego laptopa czy ktoś wie jak odblokować dodatkowe opcje w BIOS'ie??
    jakie kombinacje klawiszowe i czy w ogóle się da??

  2. #2
    Advert Manager Guru overclockingu Reputacja:   (13) Awatar Dawid_S
    Dołączył
    05.2009
    Posty
    6,599
    Nie ma opcji podkręcania w notebookach. Tylko programami. Tak czy siak - nie opłaca się, bo chłodzenie nie wyrabia i procesor łatwo może się uszkodzić.

  3. #3
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (40) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,884
    AAA dupa tam jest możliwość odblokowania , niestety opcje które tam sa , czasami zabijają lapki .
    http://www.bios-mods.com/BIOS/
    Ostatnio edytowane przez Dziarson ; 11-08-2012 o 19:38
    xxxxxx(Wafel Trupka)I9 9900K Noctua NH-D15 G.Skill Trident 3200CL14 Rog Maximus Apex XI GTX 1060 ASUS xxxxxxx
    Samsung 960 Evo 256GB m.2 Samsung U28E590D 4K
    EVGA SuperNOVA 750 G2 750W RAZER DEATHADDER ELITE
    FUNTIC GEAR RUSCH ADATA XPG Emix H30+solo F30




  4. #4
    Advert Manager Guru overclockingu Reputacja:   (13) Awatar Dawid_S
    Dołączył
    05.2009
    Posty
    6,599
    W Acer nie wiem czy można, ale np. u mnie w MSI opcje OC w BIOSie odkrywają się po wciśnięciu shift+crtl+alt+insert przy starcie notebooka (logo MSI).

  5. #5
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (40) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,884
    W acerach tylko odblokowanie biosu , ale żebyś mógł szyne czy mnożnik to tylko programowo .
    xxxxxx(Wafel Trupka)I9 9900K Noctua NH-D15 G.Skill Trident 3200CL14 Rog Maximus Apex XI GTX 1060 ASUS xxxxxxx
    Samsung 960 Evo 256GB m.2 Samsung U28E590D 4K
    EVGA SuperNOVA 750 G2 750W RAZER DEATHADDER ELITE
    FUNTIC GEAR RUSCH ADATA XPG Emix H30+solo F30




  6. #6
    Advert Manager Guru overclockingu Reputacja:   (13) Awatar Dawid_S
    Dołączył
    05.2009
    Posty
    6,599
    U mnie jest możliwość zmiany % podkręcenia procka po dotknięciu (panel dotykowy) "Turbo" W ten sposób można kombinować. Chcesz - masz OC, nie chcesz - nie masz.

  7. #7
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (40) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,884
    JA problem oc rozwiązałem tak u mnie w zależności od ilości uzywanych rdzeni ustawia sie mnożnik i tak przy wykorzystaniu 4 rdzeni z HT mnożnik max 25
    3 rdzenie z HT mnożnik 27
    2 rdzenie z ht 29
    1 rdzeń z ht turbo czyli 31 na 28 sekund

    W odblokowanym biosie moge włączać rdzenie i HT jak chce , a potem małą manipulacja Throttle i zostaje mi mnożnik na stałe , tylko tempy mnie przerażają.
    xxxxxx(Wafel Trupka)I9 9900K Noctua NH-D15 G.Skill Trident 3200CL14 Rog Maximus Apex XI GTX 1060 ASUS xxxxxxx
    Samsung 960 Evo 256GB m.2 Samsung U28E590D 4K
    EVGA SuperNOVA 750 G2 750W RAZER DEATHADDER ELITE
    FUNTIC GEAR RUSCH ADATA XPG Emix H30+solo F30




Podobne wątki

  1. acer aspire 5741G
    Przez wojtek12405 w dziale Pamięci RAM
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 03-11-2012, 09:19
  2. Acer aspire 5334
    Przez Dziarson w dziale Sprzedam
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 31-07-2012, 06:45
  3. ACER Aspire 3692 overclock jak ??
    Przez chester w dziale Urządzenia mobilne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 05-11-2007, 17:22

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •