Wstęp tym razem krótki - przygotuwuję system i platformę pod zalanie LN2. Docelowo 4x HD 6970 (referent) na płycie Asus P8P67 WS Revolution, która jako jedna z nielicznych pozwala odpalić Quad Crossfire, gdzie każde złącze pracuje z prędkością X8 :-)

Konfig:

2600K @ FC 5.6 GHz @ 1.63v
P8P67 WS Revolution uczciwy Asusik
2x2 GB G.skill Ripjaws 2133 CL7 (Kubusia)
4x HD6970 (2x HD6970 Vertex referenty, 1x HD6970 Asus referent, 1x HD6970 Vertex Xtreme OC version niereferent)
Antec 1200W TruePower Quattro OC Edition
Lian-LI Benchtable
Goodram Play 62 GB SSD

Jest to aktualnie ósmy wynik na świecie, do 7 brakuje aż niecałych 400 pkt, może jutro na lepszym systemie powalczę :)

Postanowiłem następnie popuszczać inne smarki, 11 jak zwykle mi nie działał, do vantage'a trzeba Gulf, 05 wypluł jakiś niskawy wynik (może nie lubi się z ATI na tych sterach), za to 06 zadziałał tak jak trzeba. Wynik może nie jest fenomenalny, ale jest moim najlepszym jak do tej pory ;] Na więcej trzeba Gulfa niestety, który lata 6.3+ GHz.

Następnię wziąłem się za konfigurację 1366

W końcu jakieś screeny udało mi się zrobić na dwóch prockach, padacznym 970 i padacznym 990X :D

LINK DO WALIDA

rekord Polski na gulfie

CPU testy nawet się nie włączają, gdyż proc działał z temperaturą ~ 65*C... Coldbug okrutny

coś tam puszczone na stocku by zobaczyć stabilność płyty/proca na wysokim BCLK i wysokim QPI

jakiś liczenie na padacznym 970

tutaj proc padaka już mocno ogranicza

rekord PL w Vantage'u, siódmy wynik na świecie - wydajność jest bardzo dobra, co nieźle prorokuje na przyszłość :)

Na zdjęcia zestawu i całości na LN2 i na porządne wyniki przyjdzie odpowiedni czas i miejsce :) to taki mały pretest :-) enjoy :)