Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: catalyst 11.8 problem

  1. #1
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar Olo1602
    Dołączył
    01.2011
    Posty
    26
    uwaga, nie wiem czy u każdego, ale zauważyłem u sibie dość poważny problem z najnowszymi sterami amd. Strasznie zacinają grę wiedźmin, resetują akrtę graficzną w trackie gry, zmieniają obroty wentylatora.
    W wiedźmin 2 mam białe niewielkie kropki na twarzy Geralta i inne artefakty. Na sterawnikach 11.7 było ok.
    Podobne rzeczy dzieją się w crysis 2. Jak możecie pomóżcie. Żona zasnęła, dziecko też, a tu sobie człowiek zagrać nie może raz na ruski rok. Ustawienia w catalyst próbowałem różne - domyślne i z antyalisaingiem 2x, aniso wył itd, tak jak pisali na forum cd projekt. Nic to nie pomaga. Dodam, że nie instalowałem wersji preview sterowników 11.8
    Może ktoś jeszcze ma taki problem. Piszcie.

    tu są screeny :

    http://pl.thewitcher.com/forum/index...42#entry718342
    Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3,4 Ghz 1,52V NB 1,35; Asus P5K/EPU P35, 2x2048 Kingston DDR2 800 @ 908 1,98V
    Noctua NH-U9B-SE2, Asus HD6870, Creative SB400, Chieftec CFT-650-14CS, Seagate ST3500320AS
    Cooler Master Elite 331 + 2x Fan 120mm

  2. #2
    Advert Manager Guru overclockingu Reputacja:   (13) Awatar Dawid_S
    Dołączył
    05.2009
    Posty
    6,599
    Skoro 11.7 dobrze działają to po kiego grzyba męczyć się z 11.8? :P

  3. #3
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    04.2010
    Posty
    921
    mi w ogóle najnowsze nie chciały się zainstalować ;/ mimo pomyślnego zakończenia instalacji i zrestartowania komputera przy starcie systemu wywalało komunikat że sterowniki nie są zainstalowane, czy coś takiego
    Phenom 565 @ 2x3,8Ghz + ASRock Extreme 3 970fx
    8GB ram + Radeon 6850 2Gb
    Intenso 120GB SSD + Seagate 400GB
    Enermax Pro 450W
    Samsung i3 3110M + 8GB + Kingston HyperX 240GB + 7670M 1 GB

  4. #4
    Moderator Ekspert overclockingu Reputacja:   (20) Awatar Grisz
    Dołączył
    10.2006
    Skąd
    Gliwice
    Posty
    1,962
    Dzięki za info, na bank nie będę tego instalować :)
    Intel Core i7 860 @ 4.0GHz + NH-D14
    MSI Big Bang Trinergy
    Kingston Genesis 8GB 2133MHz
    Gigabyte HD7970 OC 3GB Wind Force
    Seagate Barracuda 500GB x2
    X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro
    FSP Fortron Raider S 550W



  5. #5
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0)
    Dołączył
    06.2011
    Skąd
    Oświęcim
    Posty
    105
    ku...ka wodna a liczyłem na te stery bo już 11.7 lekko uwaliły mi wydajność...hmmm...teraz nie wiem czy ryzykować na EAH 5770 Battlefield Edition...

    Poczekam na opinie użytkowników serii 5XXX
    1.Gaming:Asrock N68-S3-UCC/Phenom II X 4 840@chłodzony-Arctic Freezer 13/8GB Ram DDR3(CL9)/Asus Radeon HD5770(CuCore Batellfield BC2 Edition)/OCZ Fata1ty 550W (80 plus)/WD5000ADDS(500Gb/32Mb Cache)/
    2.Music:MSI G31M3/Pentium Dual Core E5300/3GB Ram DDR2(800Mhz)/Intel Grafic/Incore 450W/Hitachi(500Gb/16Mb Cache)Seagate(80Gb/8Mb Cache)/
    3.Work:Asus X56VA-AP073C:Asus M51Va/C2D P7350(Centrino2)/3GB Ram DDR2(800Mhz)/Ati Radeon HD3650(512)/Seagate(320Gb)
    4.Traveler: Toshiba NB250-108:Intel Atom N455/1Gb Ram DDR3/Intel 3150/Hitachi(250GB)
    5.HTCP:NOX Live II+pilot/A74ML-K 3.0/Sempron 140 (2.7Ghz)/2 GB DDR3/Hitachi 1TB/...

  6. #6
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    04.2010
    Posty
    921
    ja na 5750 instalowałem to tak jak mówię po zainstalowaniu restartuje tradycyjnie kompa i start systemu i komunikat że nie odnajduje żadnych sterowników, czy że sterownik nie działa czy coś takiego ;/
    Phenom 565 @ 2x3,8Ghz + ASRock Extreme 3 970fx
    8GB ram + Radeon 6850 2Gb
    Intenso 120GB SSD + Seagate 400GB
    Enermax Pro 450W
    Samsung i3 3110M + 8GB + Kingston HyperX 240GB + 7670M 1 GB

  7. #7
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0)
    Dołączył
    06.2011
    Skąd
    Oświęcim
    Posty
    105
    o kur...kości:/


    ale zaraz zaraz...zaryzykowałem i jak na razie zero problemów, chyba nawet lekki wzrost wydajności w Crysis 2 z HD i DX11 około 2-3%

    ale wiadomo nie sprawdzę tego od razu na razie po bench. 06 zero jakiegoś podskoku w wydajności :/
    1.Gaming:Asrock N68-S3-UCC/Phenom II X 4 840@chłodzony-Arctic Freezer 13/8GB Ram DDR3(CL9)/Asus Radeon HD5770(CuCore Batellfield BC2 Edition)/OCZ Fata1ty 550W (80 plus)/WD5000ADDS(500Gb/32Mb Cache)/
    2.Music:MSI G31M3/Pentium Dual Core E5300/3GB Ram DDR2(800Mhz)/Intel Grafic/Incore 450W/Hitachi(500Gb/16Mb Cache)Seagate(80Gb/8Mb Cache)/
    3.Work:Asus X56VA-AP073C:Asus M51Va/C2D P7350(Centrino2)/3GB Ram DDR2(800Mhz)/Ati Radeon HD3650(512)/Seagate(320Gb)
    4.Traveler: Toshiba NB250-108:Intel Atom N455/1Gb Ram DDR3/Intel 3150/Hitachi(250GB)
    5.HTCP:NOX Live II+pilot/A74ML-K 3.0/Sempron 140 (2.7Ghz)/2 GB DDR3/Hitachi 1TB/...

  8. #8
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar Olo1602
    Dołączył
    01.2011
    Posty
    26
    w crysis 2 wzrost wydajności miał być w tych sterach rzędu 5-10% na kratach serii 6. Jak odpaliłem grę to komp się zresetował. karta w biosie zaczęła od razu generować 4000 kl./s. Faktycznie jest w tych sterach wzrost wydajności i to sporo jakies 1000%. Brawo amd.
    Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3,4 Ghz 1,52V NB 1,35; Asus P5K/EPU P35, 2x2048 Kingston DDR2 800 @ 908 1,98V
    Noctua NH-U9B-SE2, Asus HD6870, Creative SB400, Chieftec CFT-650-14CS, Seagate ST3500320AS
    Cooler Master Elite 331 + 2x Fan 120mm

  9. #9
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (9)
    Dołączył
    03.2010
    Posty
    232
    Olo może masz problem z nakładtka albo czymś innym bo mi chodzą normalnie te stery mam na 5570

    blokuje ci coś w kompie jaki masz sys ? jaj na trzech testowałem i oki xp,vista,7

    i różnica jest odczuwalna w fps bo mam w c2 50-60 normalnie po zainstalowaniu o d 4-15 dodaje :) jakiego masz DX ?

Podobne wątki

  1. Catalyst 5.12 for WinXP
    Przez twec w dziale Sterowniki
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 18-12-2005, 19:54
  2. CATALYST 4.12 for Win XP
    Przez pikus w dziale Sterowniki
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 30-12-2004, 13:36

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •