Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Wątek: Q9550 (dlaczego nie mogę przekroczyć 440 FSB ?)

  1. #31
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (40) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,887
    Weż zamienił stryjek siekierke na kijek .
    Jak masz 600 na procka to sprzedaj płyte proca ram i kup I5

    - - - Aktualizacja - - -

    pŁyta 200
    ram 200-250
    procek 450
    + 500
    masz 3570K
    xxxxxx(Wafel Trupka)I9 9900K Noctua NH-D15 G.Skill Trident 3200CL14 Rog Maximus Apex XI GTX 1060 ASUS xxxxxxx
    Samsung 960 Evo 256GB m.2 Samsung U28E590D 4K
    EVGA SuperNOVA 750 G2 750W RAZER DEATHADDER ELITE
    FUNTIC GEAR RUSCH ADATA XPG Emix H30+solo F30




  2. #32
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (-2)
    Dołączył
    11.2011
    Posty
    32
    No dobra.Namówiliście mnie.
    http://sklepwgk.pl/prod68803_Asus_MA..._11an_ATX.html

    a reszta.reszta jest bez znaczenia.nauczyłem się,że płyta do podstawa,właśnie na Commando.
    Chwała Ludkowi za znajomość tej płyty.
    Jak już wsiadać to na kota.

    A do Gwiazdki uzbieram na .... yyyy.Procek do tego i kości.
    Bo jadł nie będę

    - - - Aktualizacja - - -

    Za to wyjaśnijcie mi jedną rzecz.Dlaczego po pewnym pułapie i wykręcaniu FSB....
    Dostaje w d***pę na 3D Marku.
    Powinien iść wyżej,a tu W PLECY.

  3. #33
    Redaktor / Overclocker Ekspert overclockingu Reputacja:   (16) Awatar ludek
    Dołączył
    02.2013
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    1,580
    No jak nie da rady to nie da rady. Nic nie podkręcisz więcej na tym procku i pamięciach. Co do pamięci, na pewno nie są to najlepsze na rynku. Moje Goodramy robią 1000 MHz na CL3, na napięciu 2.7V, więc nawet one są lepsze. Co do zmiany platformy - polecam naprawdę. Za procek, płytę i ram możesz sobie zażyczyć ponad 600 zł w tym momencie. Sprzedaj to co masz i od razu kup nowe.

  4. #34
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (-2)
    Dołączył
    11.2011
    Posty
    32
    Tak zrobię Ludku.
    Ale niby nie najlepsze ?
    G-Skill w tej wersji.
    Pewnie przereklamowane.

    Nadal nie mam tylko odpowiedzi na pytanie.

    Dlaczego 3DMarki notują REGRES przy jeszcze wyższym FSB.
    Powinno być więcej,bo przechodzi test,a tu DUPA Panowie.

    Ciekawe....

    PS.Teraz się dzielnie właśnie zabieram za CL down,więc zdam Ci raport.

    (2.7 ?) BUK CIĘ OPUŚCIŁ ? Myślisz,że mogę je na tyle ustawić ?

    - - - Aktualizacja - - -

    POPRAWKA

    I tak Metro 2033 i Crysis 3 z płytą ASUS COMMANDO,Q9550 i Asus GTX Titan chodza na...

    ULTRA DETALACH.
    Poczekamy jeszcze ze zmianą platformy.I to długo.

    Dziękuję Wam wszystkim za pomoc !!!!!!!!!!

  5. #35
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (40) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,887
    "Buk" nikogo z nas nie opuszcza raczej zrobił to tobie , takie napięcia się stosuje do OC a wyniki Ludka mówią same za siebie ,
    jeżeli chodzi o Ultra detale u mnie metro śmiga na ULTRA na 6850M , pytanie ile masz klatek A wsadzenie TItana do takiej konfiguracji to jakaś totalna pomyłka , jestem pewien że 580 zrobiła by identyczny wynik z np3570K
    xxxxxx(Wafel Trupka)I9 9900K Noctua NH-D15 G.Skill Trident 3200CL14 Rog Maximus Apex XI GTX 1060 ASUS xxxxxxx
    Samsung 960 Evo 256GB m.2 Samsung U28E590D 4K
    EVGA SuperNOVA 750 G2 750W RAZER DEATHADDER ELITE
    FUNTIC GEAR RUSCH ADATA XPG Emix H30+solo F30




  6. #36
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (-2)
    Dołączył
    11.2011
    Posty
    32
    Dlatego się Ciebie posłuchałem i zamówiłem sobie Asusa VI Extreme.
    580... proszę Cię
    A wynik ? 4600 na Extreme przestawianym na najostrzejszy AA.
    Chyba mówi samo za siebie.
    Klatek tez od pyty.

    Zresztą powiem Ci inaczej : Żaden Titan nie jest pomyłką,bo jak złożę teraz budę na VI Ex.to mi ta karta starczy na lata.
    Programiści nawet gry pod nią jeszcze nie napisali.

    - - - Aktualizacja - - -

    Ludek miał widocznie inny procek.Ten idzie na max 450.
    Nawet na nastawach większych niż podawał Ludek.

    Wielki szacun dla niego.
    I wielkie dzięki wszystkim za pomoc !!!!
    Ostatnio edytowane przez Gepard ; 09-07-2013 o 19:57

  7. #37
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (40) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,887
    To dziwne MSAA miałęś nastawione x4 a chyb a można x16 ?

    - - - Aktualizacja - - -

    http://www.3dmark.com/3dm11/6838518
    Cały twój wynik a sprawdzając go z innymi wcale aż taki fajny nie jest a powiedział bym że za tą kase to mogłeś kompa całego poskładać co by był wynikiem blisko tego twojego titana.
    xxxxxx(Wafel Trupka)I9 9900K Noctua NH-D15 G.Skill Trident 3200CL14 Rog Maximus Apex XI GTX 1060 ASUS xxxxxxx
    Samsung 960 Evo 256GB m.2 Samsung U28E590D 4K
    EVGA SuperNOVA 750 G2 750W RAZER DEATHADDER ELITE
    FUNTIC GEAR RUSCH ADATA XPG Emix H30+solo F30




  8. #38
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (-2)
    Dołączył
    11.2011
    Posty
    32
    Proszę Cię....
    GTX Titan <3

    Masz tam nastawy w screenshocie.
    A takie teksty : pt.Twoje 580 pójdzie jak Tytan.

    Notatka od moderatora:
    Dawid_S: Ostrzeżenie za obrażanie innego użytkownika forum (regulamin, podpunkt 1a w II)
    Ostatnio edytowane przez Dawid_S ; 10-07-2013 o 10:43

  9. #39
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (40) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,887
    Kolego link który podałem to twój wynik .
    Tam jest nastawa MSAA
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ge.jpg
Wyświetleń:	26
Rozmiar:	43.7 KB
ID:	2422

    Otwórz zakładke na tej stronie details i zobaczysz .
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	gepatd.jpg
Wyświetleń:	28
Rozmiar:	48.3 KB
ID:	2423

    druga część ramki
    ​MSAA x4

    - - - Aktualizacja - - -

    A jak bym sobie dokładał po 200 co 1 post to bym już wynik w 3d06 miał koło miliona
    xxxxxx(Wafel Trupka)I9 9900K Noctua NH-D15 G.Skill Trident 3200CL14 Rog Maximus Apex XI GTX 1060 ASUS xxxxxxx
    Samsung 960 Evo 256GB m.2 Samsung U28E590D 4K
    EVGA SuperNOVA 750 G2 750W RAZER DEATHADDER ELITE
    FUNTIC GEAR RUSCH ADATA XPG Emix H30+solo F30




  10. #40
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0)
    Dołączył
    08.2012
    Skąd
    Bieszczady
    Posty
    101
    Swoj droga kupno Titana to glupota. Za 1000 zl mniej masz GTX 780, który po OC ma taka sama wydajnosc co Titan, a dwa, ze warto posluchac Dziarsona, bo w OC i na sprzecie zna sie lepiej niz Ty
    CPU: AMD Athlon II X4 620 @ 3,00 GHz @ 1.3 V @ stress 30*C
    Cooler CPU+GPU: Water Cooling
    MOBO: Asus M2N-Sli Deluxe
    GPU: AMD Radeon HD 6950 @ STOCK @ stress 35*C
    RAM: Kingston KVR800D2N5K2/2G @ 800 MHz

Podobne wątki

  1. Q9550
    Przez twrzkb w dziale Sprzedam
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 22-04-2012, 11:30
  2. MSI G41M-P28 + q9550
    Przez tihomax4 w dziale Overclocking
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 09-12-2011, 10:59
  3. Dopuszczalne napięcia i jak ich nie przekroczyć?
    Przez Own1 w dziale Overclocking
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 04-12-2011, 22:03
  4. Q9550 jak podkręcić?
    Przez gucio500 w dziale Podkręcanie i chłodzenie podzespołów
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 01-06-2011, 08:14
  5. Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 28-04-2010, 12:36

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •