Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: [4000zł] Stacja robocza 4 Gamer

  1. #1
    Newsman Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1) Awatar bios
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Przemyśl
    Posty
    486

    [4000zł] Stacja robocza 4 Gamer

    Przedstawiona niżej platforma mieści się w cenie 4000zł. Przeznaczona dla graczy jak i początkowych overclockerów. To zaczynamy:


    NAGRYWARKA: Asus DVD DRW-24B5ST
    Ceneo | Strona Producenta

    PSU: XFX Core 550W
    Ceneo | Strona Producenta

    DŹWIĘK: Asus Xonar DS
    Ceneo | Strona Producenta

    RAM: Geil DDR3 8GB 1333MHz Evo Corsa CL9
    Ceneo | Strona Producenta

    HDD: Seagate Barracuda 750GB SATA3 (ST3750525AS)
    Ceneo | Strona Producenta

    SSD: A-Data SSD S510 60GB SATA3 (AS510S3-60GM-C) 2.5"

    Ceneo | Strona Producenta

    CASE: Corsair Carbide Series 300R
    Ceneo | Strona Producenta

    CPU: Intel Core i5 2500K LGA1155 BOX
    Ceneo | Strona Producenta

    MOBO: Asrock P67 PRO3 (B3) Intel P67 LGA1155
    Ceneo | Strona Producenta

    GPU: Asus ATI Radeon HD7850 2GB DDR5/256bit
    Ceneo | Strona Producenta

    COOLER: Scythe Mugen 3 Cooler Rev.B
    Ceneo | Strona Producenta


    Na dzisiaj w sklepie Techplanet wszystko kosztuje 3943 zł.
    Ostatnio edytowane przez Dawid_S ; 10-09-2012 o 21:55
    i3 540 / Scythe Mugen 3| GeForce 8800GT 512MB | AsRock P55M Pro | 6GB DDR3 1333MHz HyperX |
    AeroCool VP-450 | Thermaltake V3


  2. #2
    Użytkownik Doświadczony overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    04.2010
    Posty
    921
    Po co ten dysk SSD? szkoda kasy, system będzie się szybciej łądował, ale już żadnych gier na nim nie zainstalujesz bo się nie zmieszczą...
    Phenom 565 @ 2x3,8Ghz + ASRock Extreme 3 970fx
    8GB ram + Radeon 6850 2Gb
    Intenso 120GB SSD + Seagate 400GB
    Enermax Pro 450W
    Samsung i3 3110M + 8GB + Kingston HyperX 240GB + 7670M 1 GB

  3. #3
    Newsman Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (1) Awatar bios
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Przemyśl
    Posty
    486
    Cytat Zamieszczone przez porsche200 Zobacz posta
    Po co ten dysk SSD? szkoda kasy, system będzie się szybciej łądował, ale już żadnych gier na nim nie zainstalujesz bo się nie zmieszczą...
    Tak, wiem to. Równie dobrze można kupić sobie 32 lub 16GB i kupić lepszą grafikę, lecz ja postawiłem na ilość dodatkowego oprogramowania. 60Gb jest wystarczające na system + soft + różnego typu aktualizacje.
    Co do gier to wystarczyło by tam miejsca na parę gier, oczywiście zależy to od ich wielkości.

    Pozdrawiam
    i3 540 / Scythe Mugen 3| GeForce 8800GT 512MB | AsRock P55M Pro | 6GB DDR3 1333MHz HyperX |
    AeroCool VP-450 | Thermaltake V3


  4. #4
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (6) Awatar Stuqpuk
    Dołączył
    08.2012
    Skąd
    Polska
    Posty
    206
    Zgodzę sie z tobą całkowicie, ja użyłem hybrydy seagatea po kilku uruchominiach ma podobne czasy dostępu do SSD, choć w moim przypadku to tylko półśrodek to jednak sprawdza się.

  5. #5
    Advert Manager Guru overclockingu Reputacja:   (13) Awatar Dawid_S
    Dołączył
    05.2009
    Posty
    6,599
    A cena XT jest stosunkowo przystępna. Nasz test - http://overclock.pl/articles/show/Id...ysk-do-laptopa
    Ostatnio edytowane przez Dawid_S ; 14-08-2012 o 00:02

  6. #6
    Zbanowany Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    04.2016
    Posty
    4
    Może być

Podobne wątki

  1. [4000zł] Zestaw dla gracza w chłodnej obudowie
    Przez urekrules w dziale Droższe zestawy komputerowe
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 23-04-2016, 19:36
  2. Stacja robocza Intel IB-E: 3ds Max, Vray, AutoCAD. Cena: elastyczna
    Przez LateralusArt w dziale Platforma Intel
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 13-12-2013, 03:09
  3. [920/750 zł] Stacja robocza
    Przez Lowcap w dziale Tańsze zestawy komputerowe
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 20-08-2012, 19:25
  4. [4000zł] Wydajna platforma AMD do gier
    Przez daniel93 w dziale Średniej klasy zestawy komputerowe
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 13-08-2012, 13:17

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •