Moj Kompik jest elegencki, pisze tak bo wiem co mowiepodam podzespoły a pożniej opis moich przeżyć wewnętrznych
![]()
Zasilacz ATX 750W Corsair HX 80 Plus Gold Modular cena ok. 550zł
Obudowa AeroCool PGS RS-9 DEVIL cena ok. 230zł
Procesor Intel Core i5 2500K 3.30 GHz LGA1155 cena ok. 875zł
Płyta Socket LGA1155 Asus P8Z77-V cena ok. 690zł
dysk twardyHDD Serial ATA 600 1 TB Western Digital Caviar Black cena ok. 420zł
Radeon HD 7870 2GB DVI&HDMI 2xMini DisplayPort Direct CU II Asus cena ok 1020zł
DIMM PC-1600 DDR3 8GB Kingston KHX1600C9D3P1K2/8G HyperX Plug n Play cena ok 200 zł
HDD Solid State Drive 2.5" 60GB SSD 520 Series MLC Serial ATA Intel cena ok 370 zł
Człodzenie procka Noctua NH-D14 SE 2011 cena ok 330 zł
Wentylatorki do obudowy enermax UCTVT12P 3x 50 zł cena ok 150 zł
razem: ok 4.900zł
Jeden zestaw starczynie rozumiem ludzi ktorzy wstawiają zestawy za 40 klockow
przepisać kazdy umie no ale ok niech i tak bedzie wolny kraj.
Moj zestawik jest fajny? nie wypas. Argumenty
- Procek świetnie się kręci, mozna go podkręcić bez problemów na 4.5 ghz a dziś udało sie nawet i na 5.0 Ghz ale to zalezy od sztuki
- zasilacz wyczyma dwie grafiki i odczepialne okablowanie, moze to nie wiele ale nie ma syfuu w obudowie, ma rożne zabezpieczenia ale i tak 80% ludiz na to nie paczy
- obudowa po co komu ładna? jezeli macie hajs wydawajcie, obudowa ma być przewiewna i tyle
-Plyta głowna znakomite oc prockano i droga ale umozliwia skorzystanie z grafiki w procku, pada mi karta graficzna ja dalej mogę na nim pracować. Plyta najwazniejsza to na niej mozem zbudować drugi zestaw, to do niej kupujemy inne czesci
- Karta graficzna, chyba nic jej nie obciąża w fulldrogawa jest bynajmniej na moj budżet ale fajna xd
- dysk ssd to zaleta na system i programy ważniejsze a hdd? magazyn taki ale też niczego sobie bardzo szybki dyska przyszłosci zamierzam zainwestować w kontroler hobrid drive
- chłodzenie procka to jest cudowne chłodzenie, processsor przy 5ghz juz ledwo dawał radea temperaturka? pozwalała na wiecej i5 2500k to tani jak na taką wydajnosc procesor
- trzy wentyle enermaxa? hm daja wygladowi kompowi bo są podswietlane na czerwono ale nie o wyglad chodzi, są stosunkowo ciche i dają nam duży przeplyw powietrza
- ram mogłby być lepszy 2400 mhz ale jest 1600 i jest elegancko8gb wystarcza na odtworzenie 40 kart w google chrome no i mamy jeszcze troche zapasu
w Swoim kompie wymieniłbym jednoram ale musi byc on niski a nie ma dobrej firmy niskiego ramu a czemu niski? bo wyskoni nie wejdzie pod radiator
do tego jakis system oczywyscie legalny jak to w regulaminie napisanonajlepiej w7 ultimate 64 bit
albo debian głosniczki klawiaturke słuchawki monitor myszke kuppujesz sam
czemu? bo kazdy ma to co mu sie podoba no i o jakosc chodzi ja moge polecić to co ja mam
![]()
a wiec monitorek led full hd lg e 2260v cena ok 600 zł
głosniczki logitech x-530 cena ok 200 zł
mysz klawiaturka logitech nie wiem jakie ale przewodowe bo elegancko sie gra w csxd warte stowke wiec koszt to 900 zł do tego system 400 zł no i komp sprawny juz za 6:200
duzo kasy ale przepraszam kupowałem na raty najpierw skrzynke pożniej reszta
Przepraszam za brak grafik ale na wyglad człowiek nie leci w tek kwestii sprzet bardzo wydajny polecam i po cichu licze na nagrode, jezeli nie bedzie mowi sie trudno ale wiem ze ktos sie pokusi na takie cuś bo takie cuś jest bardzo wydajne dziekuje dobranoc Drodzy Forumowicze!