Przeczytaj sobie specyfikacje zasilacza to sie dowiesz![]()
Przeczytaj sobie specyfikacje zasilacza to sie dowiesz![]()
A jakieś konkrety?
To że zasilacz nie jest super to wiem, bo zapewne sprawność nie przekracza 80%, nie ma żadnych certyfikatów itp. Ale nawet zakładając że ma 70% sprawności przy tym 100-Wattowym obciążeniu to na rozum, nic nie będzie wyło żeby rozproszyć ciepło generowane przez 30wat mocy. Przynajmniej ja tak to widzę. Poza tym w recenzjach nie wyczytałem o bardzo głośnych wentylatorach.
No, ale nie będę się kłócił, bo w swoich rękach obudowy nie miałem, jednak wg. mnie jest jedną z lepszych propozycji na rynku. Już bardziej bym się martwił o głośność chłodzenia procesora...
Chodzi mi o to, że APU wcale tak mało prądu nie żre a dokładając do tego reszte podzespołów pod obciążeniem trochę W się nazbiera i sam fakt obciążenia zasilacza wymusi duże obroty wentylatora. Zagraniczne fora polecają tą obudowę do Atom'a lub Brazos'a. Do desktopowych, pełnych APU polecają przynajmniej 200-250W![]()
No tu się zgodzę, że 150w ledwo, ledwo wystarczy na ten zestaw... Jednak HTPC nie będzie działał przecież non-stop pod 100% obciążeniemCo do Atoma, czy Brazosa, które ciągną ~20W to chyba za dużo mocy i za drogo... Sam jestem ciekaw jak by się ten mój zestaw sprawdził
![]()