Strona 357 z 414 PierwszyPierwszy ... 257307347353354355356357358359360361367407 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,561 do 3,570 z 4139

Wątek: Wyszperane okazje

  1. #3561
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar phobosq
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Kraków
    Posty
    2,314
    Cytat Zamieszczone przez blabla123 Zobacz posta
    Mogę jeszcze raz napisać o tym, że trzymać się z dala od firmy carolus_zakupy aka carolus_pl, bo pracują tam spece najwyższej klasy
    Jest ciąg dalszy sprawy z moim Q9650 Otrzymałem poważne pismo iż testowali go na 3 płytach, nie był wykrywany, raz na jakiejś zaskoczył ale nie dało się postawić systemu. Pisałem chyba 20x, że na badziewiach typu P41 mogą występować problemy, w sumie mieli nawet na stanie jakieś highendowe mobaski pod 775 ale najwidoczniej z logiką nie mają nic wspólnego, oczywiście grożenie sądami i takie sprawy
    Wrzucam cepa w pierwsze mobo jakie mam pod reką... bangla Kubuntu z livecd? Bangla! Niech będzie, że odpalę Ubuntu, bo na takim podobno się wiesza... bangla Przed momentem postawiłem 7kę... bangla
    Także trzymać się z daleka, bo jeszcze są gotowi odpalać Xeony 771 bez przeróbki na gniazdach 775 i będzie problem




    ---

    Na bocie kilka potków się pojawiło.

    http://forum.hwbot.org/showthread.php?t=162911
    Coś ci ściemniają, bo mają na stanie P5E64 WS Evo - http://allegro.pl/asus-p5e64-ws-evol...095555958.html
    Oprócz tego na allegro są też P5E3 Deluxe - http://allegro.pl/asus-p5e3-deluxe-i6577014396.html i poprawiają się ceny cepów 45 nm - np. E8500 za 46 zeta. Jeszcze trochę i będzie można w końcu przerzucać je na kilogramy.

    i właśnie dlatego nie starcza mi czasu na kręcenie!

  2. #3562
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (94) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,560
    Dlatego tym bardziej mam z nich bekę, a pisałem wielokrotnie, że skoro działa u mnie na 6 płytach to jak odpalają na jakiś wynalazkach ze słabą sekcją to co się dziwić. No ale "skoro producent umieścił informację w specyfikacji"...
    No ale dobra, pisałem by odpalili na dobrej płycie to dostałem coś mniej więcej takiego "skoro procesor wymaga płyty z wysokiej półki to na pewno jest zepsuty"
    Ważne, że proc działa u mnie. Pierwsze lepsze mobo, livecd i działa, postawiona winda i działa
    Jeszcze co prawda nie robiłem poważniejszych testów, bo na szybko zamontowałem boxa by tylko sprawdzić co i jak ale i to też sprawdzę jak będzie wena.
    Sprzętów to mają sporo, bo skupują po taniości i potem towar wraca z ceną +50%. Dlatego pewnie sprzedałem tego proca od ręki, aukcja szybko poszła.

  3. #3563
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (8) Awatar JacekMlynek
    Dołączył
    07.2015
    Skąd
    60 km od KRK
    Posty
    268
    Dzięki phobosq i blabla123 za linka (na PW i w temacie tutaj nie wchodziłem chwilę). Posłałem PW. Generalnie który będzie lepszy z tych? 1-CPU Pot Kingpin Dragon 2-CPU Pot Kingpin Venon 3-CPU Pot Ek SF3D?

  4. #3564
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,344
    SF3D na starcie sobie odpuść. Zapinka jest beznadziejna.

    Venom nadaje się w zasadzie tylko do procków bez coldbuga. I strasznie przemraża płytę.

    Dragon jest dobry do procków z coldbugiem, ale do tych bez też będzie ok. Ja bym jego brał.
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = Sigma 50-100 mm f/1,8 = 4x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  5. #3565
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (8) Awatar JacekMlynek
    Dołączył
    07.2015
    Skąd
    60 km od KRK
    Posty
    268
    Akurat wszystkie są dostępne. Jeszcze tylko o jakość podstawy spytam i można w końcu na poważnie zacząć.

    - - - Aktualizacja - - -

    BTW dobra cena?

  6. #3566
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar phobosq
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Kraków
    Posty
    2,314
    Jacek, powodzenia przy shoppingu sprzedawca jest OK, brałem od niego mobo, z Portugalii idzie do nas ok. tydzień.

    - - - Aktualizacja - - -

    110 za pota jest OK, nie wiem ile wyjdzie przesyłka, ale spodziewaj się czegoś rzędu 25 euro.

    i właśnie dlatego nie starcza mi czasu na kręcenie!

  7. #3567
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (8) Awatar JacekMlynek
    Dołączył
    07.2015
    Skąd
    60 km od KRK
    Posty
    268
    Auć..., 52 euro wysyłka. Muszę szybko to przemyśleć

  8. #3568
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar phobosq
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Kraków
    Posty
    2,314
    A, może jeszcze @ivanov poradzi - rozważ GPU pota, jeśli myślisz o benchowaniu 3D. Gadałem kiedyś z Bartkiem i mówi, że na GPU poty mimo wszystko jest popyt, ludzie go co chwilę pytają, a jak patrzysz na ogłoszenia, to ich nie widać.

    i właśnie dlatego nie starcza mi czasu na kręcenie!

  9. #3569
    Użytkownik Extreme overclocker Reputacja:   (94) Awatar blabla123
    Dołączył
    02.2014
    Skąd
    WLKP
    Posty
    3,560
    Cytat Zamieszczone przez JacekMlynek Zobacz posta
    Auć..., 52 euro wysyłka. Muszę szybko to przemyśleć
    Rozumiem, że to prio? Paka eko idzie dość długo ale przeważnie płacisz 1/3 tego co za prio.
    I jak masz farta to prio odbierasz po tygodniu a eko po 2.
    Wysyłałem prio pamięci do VINGa i szły kilka dni (~80zł?), potem eko szły 2 mobki (~120zł?).
    Podejrzewam, że ceny nie tylko u nas tak wyglądają.

  10. #3570
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (8) Awatar JacekMlynek
    Dołączył
    07.2015
    Skąd
    60 km od KRK
    Posty
    268
    Cytat Zamieszczone przez blabla123 Zobacz posta
    Rozumiem, że to prio? Paka eko idzie dość długo ale przeważnie płacisz 1/3 tego co za prio.
    I jak masz farta to prio odbierasz po tygodniu a eko po 2.
    Wysyłałem prio pamięci do VINGa i szły kilka dni (~80zł?), potem eko szły 2 mobki (~120zł?).
    Podejrzewam, że ceny nie tylko u nas tak wyglądają.
    Napisałem do niego, powiedział że jak waga będzie do 6 kilo to 32 euro będzie. Stwierdził, że wysyłka taka droga, bo to tyle waży. Nic nie mówił o typie.

    - - - Aktualizacja - - -

    Cytat Zamieszczone przez phobosq Zobacz posta
    A, może jeszcze @ivanov poradzi - rozważ GPU pota, jeśli myślisz o benchowaniu 3D. Gadałem kiedyś z Bartkiem i mówi, że na GPU poty mimo wszystko jest popyt, ludzie go co chwilę pytają, a jak patrzysz na ogłoszenia, to ich nie widać.
    Generalnie można by było, ale:

    -hajs $$$$
    -w teraźniejszości o 3D nie myślę, brak czasu. Parę osób wie o mnie co nieco, to wiedzą co i jak.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •