Na to niema lekarstwa, ciągnie wilka do lasu
Na to niema lekarstwa, ciągnie wilka do lasu
Od dwóch dni pożeram CH / CCR studio / live a wszystko w uczciwym flacu
// dziwna akcja bo nie zawsze działa plik .cue![]()
Dwa moje ostatnie odkrycia
Starcrawler / Pokey LaFarge
Starcrawler to ostra jazda ale jest też nostalgicznie za to jak odpalę LaFarge to do końca, nie mam sumienia obierać sobie takiej przyjemności![]()
tak sucharem zarzucę, na czarną mszę jak znalazł
...dorosłem do jazzu, a że zmieniliśmy grajpudło to swing - blues - jazz co by wygrzać cewki leci kiedy tylko się nadarza okazja![]()
Nie moja bajka. Może nie, że nie lubię ale zdecydowanie nie przepadam. Ale od reguły zawsze jest wyjątek i jestem oczarowany odkąd pierwszy raz obejrzałem Cowboy Bebop i po dziś dzień czasami słucham.
A najbardziej gniecie suty The Real Folk Blues.
To co jeszcze kojarzę i lubię to kawałek Feeling Good ale nie pamiętam czy czasem nie słyszałem go w jakims filmie wpierw.
Ostatnio edytowane przez blabla123 ; 28-05-2020 o 20:54
Wczoraj słuchałem zacnego bluesmana (7CD) ale zabawę zepsuła kobita wracając na grotę
a tu mieszaniec z "luzem" co lubię
Hardkor z Ciebie
A muza ujdzie, dla jakaś taka zbyt murzyńsko-kościelna
Odgrzebałem z jakiejś swojej starej listy i w sumie całkiem spoko.
Nie jest złe
A podźwięk kościelny zawsze robią organy Hammonda i właśnie takie zestawienie pasi mi najbardziej - wyraźna gitara / hammond / perkusja / sekcja dęta
- - - Aktualizacja - - -
Dziś jak się już pozbieram to Jaco Pastorius Essentials, piękna kariera i głupia śmierć![]()
Ostatnio edytowane przez MJ ; 01-06-2020 o 09:37 Powód: człek tępieje %-)
Jak cuś to polecam John Mayall & The Bluesbreakers - A Hard Road [Expanded Edition]
...na drugiej płycie są kawałki co obdzierają nachy ze sraki
- - - Aktualizacja - - -
...siódmy kawałek wręcz wymiata![]()
- - - Aktualizacja - - -
dodatkowo podrzucam dwa kawałki które się mnie uczepiły na dobre
...drugi to mix ale oryginał wchodzi też super![]()