Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Czy ktoś może wie gdzie jest Additional Turbo Voltage na Msi Z77 Mpower?

  1. #21
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    03.2013
    Posty
    40
    to ile procent ustawić żeby czasem czegoś nie zawalić?



    a wiesz może co te procenty oznaczają? tak na chłopski rozum?



    http://pokazywarka.pl/q7pu2h/#zdjecie6611960



    na 1155 siedzę dopiero od tygodnia a tak cały czas siedziałem na 775 więc wiesz ten UEFI to dla mnie jak na razie nowość i staram się to wszystko rozgryźć

  2. #22
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (40) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,886
    WYdaje mi sie że to co masz otwarte te jest ofset Vdropa czyli jeżeli vdrop jest -0.01V to 100% offset będzie dołożeniem 0,01V do napięcia procka ale tego bym nie był pewien , lepiej niech ivanov na to spojrzy on to kmini ja miłem troche doczynienia z Uefi ale ja nie trawie MSI tylko ASUS
    xxxxxx(Wafel Trupka)I9 9900K Noctua NH-D15 G.Skill Trident 3200CL14 Rog Maximus Apex XI GTX 1060 ASUS xxxxxxx
    Samsung 960 Evo 256GB m.2 Samsung U28E590D 4K
    EVGA SuperNOVA 750 G2 750W RAZER DEATHADDER ELITE
    FUNTIC GEAR RUSCH ADATA XPG Emix H30+solo F30




  3. #23
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    03.2013
    Posty
    40
    ivanov?
    Ostatnio edytowane przez karol8721 ; 22-03-2013 o 23:27

  4. #24
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (40) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,886
    Żartujesz

    - - - Aktualizacja - - -

    To jest nasz kolega tutaj z form http://hwbot.org/country/poland
    xxxxxx(Wafel Trupka)I9 9900K Noctua NH-D15 G.Skill Trident 3200CL14 Rog Maximus Apex XI GTX 1060 ASUS xxxxxxx
    Samsung 960 Evo 256GB m.2 Samsung U28E590D 4K
    EVGA SuperNOVA 750 G2 750W RAZER DEATHADDER ELITE
    FUNTIC GEAR RUSCH ADATA XPG Emix H30+solo F30




  5. #25
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    03.2013
    Posty
    40
    dobra znalazłem
    Ostatnio edytowane przez karol8721 ; 22-03-2013 o 23:28

  6. #26
    twoja tesciowa Guru overclockingu Reputacja:   (40) Awatar Dziarson
    Dołączył
    03.2012
    Skąd
    Republika Czeska
    Posty
    5,886
    A ty wogule wiesz jak działa forum
    Co ma ci do niego komurke dać przyjdzie przeczyta i ci odpowie jakoś na BMK nikomu sie nie śpieszy żeby ci udzielic odpowiedzi .
    xxxxxx(Wafel Trupka)I9 9900K Noctua NH-D15 G.Skill Trident 3200CL14 Rog Maximus Apex XI GTX 1060 ASUS xxxxxxx
    Samsung 960 Evo 256GB m.2 Samsung U28E590D 4K
    EVGA SuperNOVA 750 G2 750W RAZER DEATHADDER ELITE
    FUNTIC GEAR RUSCH ADATA XPG Emix H30+solo F30




  7. #27
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    03.2013
    Posty
    40
    znalazłem go w twoich znajomych i wysłałem mu już wiadomość

    - - - Aktualizacja - - -

    ale z tego co widzę to chyba mnie w ogóle nie zrozumiałeś bo ja po prostu szukałem opcji jak mu wysłać wiadomość z prośbą o pomoc i wiem na jakiej zasadzie działa forum ale jestem na tym forum nowy i mogę jeszcze wszystkiego nie ogarniać i nie musisz od razu po mnie jechać

  8. #28
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,338
    Ja zawsze ustawiam napięcie na "sztywno" i przez to zbytnio nie interesuję się takimi wynalazkami.
    Przejrzałem instrukcję od MPower i wygląda, że nie ma takiej opcji, więc sprawa jest prosta.
    Wiem, że taka opcja jest w Maximusach od ASUS. Na dniach będę EVGA Z77 FTW odpalać, więc też zobaczę z ciekawości.
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = 2x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  9. #29
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0)
    Dołączył
    03.2013
    Posty
    40
    a czy wiesz ivanov jak to ustawić? i jak to zinterpretować?
    http://pokazywarka.pl/q7pu2h/#zdjecie6611960

    z góry dzięki za odpowiedz

  10. #30
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,338
    No to jest po prostu vdrop, tylko specjalnie dla napięcia offsetowego.

    Jeśli nie korzystasz z napięcia offset, to ta opcja Cię nie interesuje.

    Jeśli korzystasz i podczas obciążenia masz spadek napięcia CPU, który powoduje jego destabilizację, to wówczas eksperymentujesz z tą wartością.
    Zaczynasz rzecz jasna od najmniejszej możliwej opcji.

    Najprawdopodobniej w którymś momencie dojdziesz do takiego punktu, że napięcie będzie na tyle mocno podbite, że będzie to miało zauważalny negatywny wpływ na temperaturę, przez co i również na OC.

    Trzeba wypracować "złoty środek".
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = 2x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

Podobne wątki

  1. Ustawienia podkręcania Intel Core i5-3570K w UEFI na MSI Z77 MPower
    Przez Dawid_S w dziale Gotowe ustawienia BIOS/UEFI
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 18-02-2014, 22:18
  2. Chyba załatwiłem jeden bios na płycie Mpower
    Przez karol8721 w dziale BIOS/EFI
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 14-04-2013, 20:36
  3. Gdzie jest haczyk w tej ofercie RAMu ?
    Przez nnn2007 w dziale Pamięci RAM
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 07-01-2011, 14:18
  4. moze ktos mi doradzi jak ulepszyć chłodzenie na chisecie
    Przez djmaxsimus w dziale Air Cooling
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 14-03-2007, 20:43

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •