Mini XP wymiata szkoda że spi na nim nie buja .
A pozatym ja mam na CD DVD pendrive i telefonie jak by sie dało to bym se wydziarał na rece
Eszytko tam jest antywir itd itp![]()
Mini XP wymiata szkoda że spi na nim nie buja .
A pozatym ja mam na CD DVD pendrive i telefonie jak by sie dało to bym se wydziarał na rece
Eszytko tam jest antywir itd itp![]()
xxxxxx(Wafel Trupka)I9 9900K Noctua NH-D15 G.Skill Trident 3200CL14 Rog Maximus Apex XI GTX 1060 ASUS xxxxxxx
Samsung 960 Evo 256GB m.2 Samsung U28E590D 4K
EVGA SuperNOVA 750 G2 750W RAZER DEATHADDER ELITE
FUNTIC GEAR RUSCH ADATA XPG Emix H30+solo F30
Spróbowałem jeszcze:
1) wyjąć jedną kość pamięci, a drugą przełożyć w nieużywany jeszcze slot
2) już całkiem dla pucu wyjąłem swojego gtxa SOC i włożyłem drugiego gtxa który mi się wala po szafie, w drugie PCI-e
oczywiście ciągle to samo...
W takim razie bebechy wymontowane już, płyta spakowana i zaraz napiszę coś dla sklepu. Oni zawsze chcą żeby całego kompa im zawozić jak coś jest nie halo, ale ja nie mam zamiaru- mam 99% pewności że to płyta
Wydrukuję im jeszcze do tego screeny / zdjęcia ze skończonych memtestów itd. Mam nadzieję że nie będą robili problemów.
Jutro powiem co i jak
EDIT: Płyta oddana, gościu powiedział, że będą dzwonić, a to może dłuugo potrwać. Cóż zobaczymy co wymyślą;s
W w tym wątku jeszcze pewnie się odezwę w sprawie postępowania tej reklamacji.
Ostatnio edytowane przez Kapitan ; 20-07-2013 o 11:24
Witam ponownie w tym wątku. Odzyskałem płytę 'po naprawie'. Podłączam sprzęt na pająka i ... znowu to samo, nie działa. System uruchomił się dopiero za 3 resetem i od tej pory uruchamiałem ponownie dziesiątki razy, włączałem wyłączałem i działa.. Nie wiadomo czy się cieszyć czy nie, bo skoro miałem 3 razy od razu po odzyskaniu sprzetu problem z uruchomieniem, do tego w górnej części monitora znów pojawiają się te dziwne linie, to coś jest nie do końca jak powinno. Nie wiem dokładnie co wymieniali na płycie, ale niektóre układy różnią się od innych, umieszczonych tuż obok, do tego w miejscu, gdzie jest to zlutowane widać kropki czerwone jakby ktoś to oznaczał. Aha i na pamięciach od Biosu są kropki.
Tak czy siak sprzęt już w obudowie i działa. Może mi ktoś powiedzieć jak zaktualizować najprościej BIOS na tej płycie? Na gigabycie z poprzedniej serii robiłem to z poziomu windowsa, programem jakimś, niestety nie pamiętam już tej metody, może ktoś kojarzy?
BIOS zaktualizowany już dawno, zrozumiał że mam nowe RAMy i od tej pory się do nich nie przyczepiał, ale.. znów mam problem z uruchamianiem PC-ta do tego komp zaczął działać niestabilnie nawet w zwykłym firefoxie. Wieczorem przywieszał się na kilka sekund i nie dawał znaku życia, później się odwieszał na jakiś czas i znowu. Z menadżera urządzeń wynika, że cpu i pamięć wcale nie były obciążone.
Zamierzam znów oddać płytę do serwisu, tylko chciałem się dowiedzieć, czy mogę ją jakoś jeszcze sprawdzić? Orientuje się ktoś, co robi serwis z takim sprzęcichem? BTW kiedy odzyskałem ją z naprawy, w opisie usterki nie było nic. :s
witam mam problem przy włączaniu mhdd przez konsole .
Kiedy wpisuje w konsoli mhdd wyskakuje mi :load error; no DPMI memory prosze o pomoc