Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Nie startuje

  1. #1
    Redaktor Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0) Awatar Madzina
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    Słońce Nocą
    Posty
    344

    Angry Nie startuje

    Cześć,

    Włożyłem podzespoły komputerowe do nowej obudowy. Problem w tym, że pięć minut przed zmianą komputer działał bez problemów.

    Po zmianie obudowy już nie działa. Monitory się nie uruchamiają, wentylatory się kręcą, wszystko wydaje się ok, poza monitoriami i diodami, które wskazują na "CPU is in 4 phase power mode" a zazwyczaj była jedna - "CPU is in 1 phase power mode" - chociaż nie pamiętam dokładnie czy zawsze była jedna

    wentyaltory na karcie graficznej się świecą, nie wiem czy to wina płyty, zasilacza, czy proca. Ten ostatni najmniej podejrzewam jako winowajcę.

    Możliwe jest też oczywiście że przeoczyłem jakiś kabelek.

    770-C45
    Ahtlon 2 x3 445
    Zasilacz to jakiś NO NAME chyba - DELTA GPS-500AB
    Intel i7-4770s
    Gigabyte GA-B85M-D3H
    Kingston 8GB DDR3 1866MHz
    MSI GTX 680

  2. #2
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (24) Awatar Blue
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Bielsko-Biała
    Posty
    2,551
    Wyciągnij go z budy i uruchom bez niej. Możliwe, że jest jakieś zwarcie - dystans od płyty głównej, czy coś.
    Intel Core i7 6700k@NZXT Kraken X61 / ASUS Maximus VIII Extreme / 4x4GB Kingston HyperX 3000MHz@CL15 / ASUS GTX 970 / Enermax Platimax 80Plus Platinum 600W / Samsung 128GB 840PRO / Samsung 120GB 850EVO / Seagate ST31000524AS 1TB / WesternDigital WD15EARS 1,5TB / Corsair Carbide Air 540 / Razer Ourobouros / Razer Blackwidow Ultimate Stealth 2014 / Razer Goliathus Extended / Razer Hammerhead Pro

  3. #3
    Redaktor Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0) Awatar Madzina
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    Słońce Nocą
    Posty
    344
    dzięki poza obudową działa

    wykręce zbędne dystansy
    Intel i7-4770s
    Gigabyte GA-B85M-D3H
    Kingston 8GB DDR3 1866MHz
    MSI GTX 680

  4. #4
    Ex-Redaktor Ekspert overclockingu Reputacja:   (28) Awatar gtxxor
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Łódź
    Posty
    1,811
    Zasilacz to jakiś NO NAME chyba - DELTA GPS-500AB

  5. #5
    Redaktor Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0) Awatar Madzina
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    Słońce Nocą
    Posty
    344
    ale daje radę na szczęście - nie będę narzekał bo od razu padnie
    Intel i7-4770s
    Gigabyte GA-B85M-D3H
    Kingston 8GB DDR3 1866MHz
    MSI GTX 680

  6. #6
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (24) Awatar Blue
    Dołączył
    02.2012
    Skąd
    Bielsko-Biała
    Posty
    2,551
    Delta to dobry, OEM-owy producent. Robi podzespoły dla kilku znanych firm.
    Intel Core i7 6700k@NZXT Kraken X61 / ASUS Maximus VIII Extreme / 4x4GB Kingston HyperX 3000MHz@CL15 / ASUS GTX 970 / Enermax Platimax 80Plus Platinum 600W / Samsung 128GB 840PRO / Samsung 120GB 850EVO / Seagate ST31000524AS 1TB / WesternDigital WD15EARS 1,5TB / Corsair Carbide Air 540 / Razer Ourobouros / Razer Blackwidow Ultimate Stealth 2014 / Razer Goliathus Extended / Razer Hammerhead Pro

  7. #7
    Redaktor / Overclocker Ekspert overclockingu Reputacja:   (16) Awatar ludek
    Dołączył
    02.2013
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    1,580
    To nie jest przypadkiem to samo co Chieftec 500 W? Stawiam, że to dobry zasilacz. Mój zapasowy GPS450 W trzymał idealnie napięcia w stresie I5@4,5GHz + GTX560TI i tylko trochę się grzał... ale nie jakoś potężnie, może 45-50*C wylotowe powietrze, obroty na maxa, tak, ale działa po dziś dzień świetnie

  8. #8
    Redaktor Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (0) Awatar Madzina
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    Słońce Nocą
    Posty
    344
    jak kupowałem ładnych parę lat temu to w swoim przedziale miał bardzo dużo pozytywnych opinii
    Intel i7-4770s
    Gigabyte GA-B85M-D3H
    Kingston 8GB DDR3 1866MHz
    MSI GTX 680

  9. #9
    Ex-Redaktor Ekspert overclockingu Reputacja:   (28) Awatar gtxxor
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Łódź
    Posty
    1,811
    To jest dokładnie to samo, co Chieftec - stąd szczerbol z tego NO NAME ;>

  10. #10
    Użytkownik Początkujący overclocker Reputacja:   (0) Awatar Igorrodz
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Polska
    Posty
    27

    Cool

    Tak, to doby zasilacz - sam miałem tego Chiefteca kiedyś. Problem jest to, że jest on jednak stary a wiadomo, że z wiekiem zasilacze tracą część swojej nominalnej mocy...

    ...no i ma więcej niż jedną linię +12V, co dzisiaj nie napawa mnie optymizmem.

    Poza tym - może być

Podobne wątki

  1. DFI Ultra II-M2 i Geil Pika mi Bios i nie startuje
    Przez ziomalek w dziale Platforma AMD
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 27-03-2007, 06:39

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •