Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy 12345678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 104

Wątek: HWBot Country Cup 2013

  1. #31
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,346
    Wbrew pozorom dużo czasu nie ma.
    Konkurencji jest bardzo dużo. Platform do ogarnięcia też. A praktycznie wszystko robimy we dwóch z XA. Jedyne co, to mi bartx trochę pomaga.

    Miał nieco kręcić Demox, ale musiał zrezygnować. Miał kręcić ryba, ale przepadł jak kamień w wodę i jak na razie nie mogę nawet od niego odzyskać moich płyt głównych i drugiego pota CPU, bez których nie zrobię CC

    A robię to nie dla nagród, tylko dla OC samego w sobie i żeby reprezentować Polskę

    - - - Aktualizacja - - -

    BTW Ten Dual Graphics to jakaś totalna porażka... Wczoraj walczyłem z tym diabelstwem parę godzin i nie udało mi się nawet tego trybu uruchomić
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = Sigma 50-100 mm f/1,8 = 4x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  2. #32
    HWBot Team Doświadczony overclocker Reputacja:   (1) Awatar Johny_B
    Dołączył
    06.2009
    Posty
    573
    Wiem że nie robisz tego dla nagród...zresztą ich wartość i tak nie wróci tego co musisz zainwestować, ale nie o to mi chodziło, po prostu byłem miło zaskoczony postawą G.Skill, że trzymają jeszcze takie smaczki i chcą nimi uhonorować wysiłek jakim jest start i zajęcie wysokiego miejsca w CC
    MacBook Pro 13" (mid 2017) || iPad Pro 9,7" || iPhone 5 || Magic Keyboard & Logitech MX Master || harman/kardon Nova || LG 27ud88

  3. #33
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,346

    G.Skill ogólnie ma fajne nastawienie na OC

    No chyba zaraz mnie coś trafi, do tej pory nie jestem w stanie ogarnąć tego Dual Graphics

    - - - Aktualizacja - - -

    Poddaję się.
    Spróbowałem już chyba wszystkiego co się dało i dalej nie działa...
    Byłem na tyle zdesperowany, że zadzwoniłem nawet do supportu AMD w UK. Też nie pomogli
    Nie mam pojęcia co z tym począć.
    Na razie przerzucam się na inną platformę, bo to nie ma sensu i tylko tracę czas.

    - - - Aktualizacja - - -

    Odpaliłem i7-980X na Rampage 3 Extreme i od razu sie humor poprawił

    - - - Aktualizacja - - -

    Muszę sprawdzić GT 610 PCI na innym systemie i na innej płycie



    - - - Aktualizacja - - -

    Też się nie da ruszyć taktowania pamięci
    Zaraz zobaczymy co z wydajnością

    - - - Aktualizacja - - -

    Ciekawe, na Rampage Extreme zawsze było mnóstwo artefaktów. Teraz na Rampage III Extreme nie ma żadnych
    Ale tak jak pisałem, te artefekty są akurat pożądane. W dodatku na Win7 jest gorsza wydajność
    Tak więc zostaję przy s.775

    - - - Aktualizacja - - -

    Oki, nie zwalniamy
    Zaraz FX-60 będzie walczyć w Aquamark



    - - - Aktualizacja - - -

    BTW Masakra. Próbowałem edytować BIOS GT 610 PCI, ale da się tylko zmieniać zegary GPU

    - - - Aktualizacja - - -

    Jest FX-60. Niestety @air cienko. Ale to nic nadzwyczajnego. Tym bardziej przy tak marnym coolerze.

    Teraz muszę zobaczyć, który z dwóch FX-57 jest lepszy

    - - - Aktualizacja - - -

    Jest i (pierwszy) FX-57.
    Nawet nieźle. A i pamiątki spoko. Mało brakowało, a by weszły do Windows przy 280 MHz (560 DDR) 2-2-2-5.

    - - - Aktualizacja - - -

    Drugi FX-57 jest minimalnie gorszy @air.

    Kolej na ostatnich zawodników - FX-55 z pierwszej rewizji oraz FX-53.

    - - - Aktualizacja - - -

    FX-55 jest lepszy od FX-53. A ten drugi na azocie jest bardzo mocny. Ciekawe

    FX-55 z drugiej rewizji celowo pominąłem, bo jest gorszy od któregokolwiek z obu FX-57.
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = Sigma 50-100 mm f/1,8 = 4x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  4. #34
    HWBot Team Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (19)
    Dołączył
    07.2009
    Posty
    254
    Ładnie ciśniesz Jak nie masz czasu na Hybrid, to możesz mi to podrzucić przy okazji, spróbuję to ogarnąć, albo chociaż dowiedzieć się czemu nie działa. To samo z APU. Będę miał teraz trochę wolnego czasu, to mogę to wstępnie przebenchować

  5. #35
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,346
    Dziś jadę po azot i będę cisnął na poważnie FXy.

    Co do Hybrid to zobaczymy. Moje podejrzenie pada na kartę. Może Catalystom się nie podoba, że to LowProfile. Spróbuję do niej wgrać BIOS z ze zwykłego modelu non-LowProfile.

    Inna sprawa, że napisałem do Massmana wiadomość, czy by nie przepuścił wyniku z wyłączonym Dual Graphics. Sprzęt się przecież zgadza, a Dual Graphics i tak guzik da.
    Zgodnie z tym, co napisali na stronie AMD (Question 5), to DG działa wyłącznie w DX10 i DX11. W przypadku DX9 (i starszych) całe obliczenia wykonuje wyłącznie szybsza karta (czyli w tym wypadku HD6670).
    Czyli czy Dual Graphics działa, czy nie, to wynik w Smarku 03 i tak będzie taki sam

    Czekam na razie na odpowiedź Massmana. Bo jak się zgodzi, to problem z głowy.
    BTW Trochę bez sensu ta konkurencja, bo gdyby dał 3DM Vantage, czy 3DM 11, to by przynajmniej wykorzystało to Dual Graphics

    - - - Aktualizacja - - -

    Wszystkie 6670 mają to samo System ID, ale Low Profile mają inne Sub-system ID, niż zwykłe karty. Może to jest powodem braku Dual Graphics.
    Low Profile
    zwykła
    Mam nadzieję, ze sflashowanie LowProfile na zwykłą nie schrzani czegoś
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = Sigma 50-100 mm f/1,8 = 4x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  6. #36
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar phobosq
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Kraków
    Posty
    2,314
    Mam lapka z i5 4300U, nada się do 32m low clock, wyszło mi 11'49". Niestety nie mam możliwości pokręcić (służbowy, nie mam admina), procka nie ma na liście (to akurat mały problem), a screenshot nie jest w 100% OK, jeśli chodzi o zawartość (CPU-Z ma puste okna).
    Pocisnę go jeszcze trochę i wrzucam wynik.

  7. #37
    HWBot Team Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (19)
    Dołączył
    07.2009
    Posty
    254
    To hybrid jednak działa, nawet w wypadku 2003. Porównaj te dwa wyniki:

    http://hwbot.org/submission/2198549_...r5_21187_marks

    http://hwbot.org/submission/2451536_...d2_23827_marks

    W drugim wypadku jest hybrid, proc dużo słabszy, co widać po GT1, a końcowy wynik wyższy.

  8. #38
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,346
    phobosq, spróbuj innych (starszych) wersji CPU-Z.
    W okienkach CPU-Z musi być zawartość, inaczej nie uznają submita.

    Kurcze, masakra z tym Dual Graphics... Nie wiem co robić, bo nie mam pojęcia co jest przyczyną.
    Próbowałem dwóch różnych A8-3870K, paru zestawów pamięci, dwóch różnych BIOSów płyty głównej, sześciu różnych sterowników...
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2,8 = Sigma 50-100 mm f/1,8 = 4x Nikon SpeedLight SB-5000 = 1x Nikon SpeedLight SB-700

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  9. #39
    Lytek k***a Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Dołączył
    08.2011
    Posty
    3,914
    AMD oraz ich sterowniki... i wszystko jasne .

  10. #40
    Redaktor / Overclocker Ekspert overclockingu Reputacja:   (16) Awatar ludek
    Dołączył
    02.2013
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    1,580
    Phobos - nie da rady jak nie masz Admina. Nie pokazuje wtedy wielu informacji, bo blokuje to windows (zakładam że win7 lub 8). Aby odblokować (chociaż na chwilę) możesz pobrać program liveCD który włącza komputer z konta Administrator ale nie pokazuje hasła. (chociaż może nawet je resetuje, głowy nie dam). Warto próbować

Podobne wątki

  1. Overclocking - Niepołomice (21.03.2013)
    Przez JackViper w dziale Raporty OC
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 09-05-2013, 22:47
  2. Wośp 2013
    Przez Dawid_S w dziale Off Topic
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 17-01-2013, 13:01
  3. HWBot Country Cup 2012
    Przez ivanov w dziale Rankingi
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 25-11-2012, 22:36
  4. HWBOT Country Cup 2009
    Przez Dawid_S w dziale HWBot Overclock.pl Team
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 17-12-2009, 08:15

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •