Dobra to jeszcze raz, tym razem odnośnie DDR2 - jest kilka Gigabyte'ów na P45, czy jest między nimi jakaś drastyczna różnica jeśli chodzi o prowadzenie DDR2? Widzę, że wyniki w czołówce są robione na UD3P, UD3R i UD3L, ale jest też np. DS3L.
Dobra to jeszcze raz, tym razem odnośnie DDR2 - jest kilka Gigabyte'ów na P45, czy jest między nimi jakaś drastyczna różnica jeśli chodzi o prowadzenie DDR2? Widzę, że wyniki w czołówce są robione na UD3P, UD3R i UD3L, ale jest też np. DS3L.
Ja miałem kiedyś Gigabyte GA-EP45-UD3LR. Ma 4 fazy zasilania proca i po jednej fazie na chipset i na ram. Mimo to te moje goodramy (wtedy miałem jeszcze tylko jeden kit), wlazły na ~720 MHz. Nie znałem wtedy znaczeń timingów w Memset poza podstawowymi, bałem się ustawiać więcej jak 2.6V, więc to nie jest chyba zły wynik. Ogólnie widzę, że gigabyte mają najlepsze automatyczne nastawy timingów. Wydaje mi się, że UD3R i UD3P mają jednofazową sekcję na DDR2, możliwe, że się mylę, nie pamiętam w tej chwili. Asusy też nie są złe, commando pocisnął 723 na mega starym chipsecie P965.
Do DDR2 jest ponoć całkiem niezły GA EP-45-Extreme.
Jednak królem jest UD3R.
GA-EP45T-UD3R? Właśnie miałem pytać o nią...![]()
Nie, zwróć uwagę na "T".
Wersja z T jest na DDR3 (nic przesadnie ciekawego), a wersja bez T jest na DDR2.
Panowie da radę zrobić SLI hack z 2x 7800GTX na Foxconn BlackOps? Chipset X48 dla przypomnienia![]()
q9450 + Foxconn BlackOps + 2x1GB CellShock + HD4870x2 CF + WD Black 500GB + Platimax 1000W
Powinno się dać bez problemu
Na Maximus Extreme (X38) odpalałem 3-Way SLI 8800 Ultra![]()
Dzięki![]()
Zatem trza odpalić BlackOps z 2x7800GTX.
BTW. nawiązałem kontakt z kolesiem posiadającym 2 szt. DreadnoughtZobaczymy co odpowie na kolejnego maila
![]()
Czy ktoś w PL ma Foxconn Dreadnought?
q9450 + Foxconn BlackOps + 2x1GB CellShock + HD4870x2 CF + WD Black 500GB + Platimax 1000W
ryba nie był przypadkiem uwikłany w Quantum Force? Jeśli tak, to mógłby mieć.
Z mojej strony pytanie - wpadło mi w łapy małe (mATX) DFI JR DK P45, ktoś to kręcił? Czego można się po tym spodziewać? Na hwbocie jest niewiele wyników, chociaż max FSB 665 wygląda już obiecująco.