Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Najszybsze DDR1 w Polsce

  1. #11
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar phobosq
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Kraków
    Posty
    2,314
    Corsairy 3200XL oraz 3200 rev.4.2/4.3 powinny być lepsze. Tak samo G.Skille GBLA i A-Daty Vitesty 566/600.

    i właśnie dlatego nie starcza mi czasu na kręcenie!

  2. #12
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,334
    To jakie powinny być, a jakie są, to są dwie różne rzeczy
    Kurcze, żadnego Venice. Muszę zrobić zakupy

    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  3. #13
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar phobosq
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Kraków
    Posty
    2,314
    Dawaj 3.2 i popraw ustawienia, ja binowałem @390

    i właśnie dlatego nie starcza mi czasu na kręcenie!

  4. #14
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,334
    Ok, na razie zamówiłem najmocniejszego Venice'a
    Trochę wówczas straciłem zapał do zabawy z tym dalej, bo wyglądało, że mnie ogranicza proc / płyta, a nie RAM. Bo na tych trzech kościach zaznaczonych na niebiesko robiłem praktycznie identyczne wyniki, co jest niemożliwe
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  5. #15
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar phobosq
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Kraków
    Posty
    2,314
    Jestem w końcu online. Venice ma dzielniki 233 i 250 i mimo sugestii TaPaKaH'a pamięć szła wyżej niż synchro. Wszystko jest kwestią mnożnika cpu, ale 350*6 przy dzielniku 233 to już jest 420. Przydaje się w obchodzeniu htt walla, 350 każdy cep chyba zrobi, 400 już niekoniecznie.

    i właśnie dlatego nie starcza mi czasu na kręcenie!

  6. #16
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar phobosq
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Kraków
    Posty
    2,314
    Długo nic się nie działo, więc ożywiam.

    431 - http://hwbot.org/submission/2508284. Valid - http://valid.canardpc.com/sgpt9g.

  7. #17
    Użytkownik Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (2)
    Dołączył
    06.2009
    Posty
    342
    Ja narazie odpadam. Memka albo kontroler sie skonczyl.

  8. #18
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    02.2015
    Posty
    2
    Witam wszystkich użytkowników, tak jest to mój pierwszy post.

    Dołożę swój wynik, jeszcze cieplutki.
    Może nie jest to mistrzostwo ale cały czas nad tym pracuje
    Chyba jeszcze da rade coś wycisnąć z tych pamięci
    Myślę, ze jest jeden z najwyższych z CL 2.5.

    http://valid.canardpc.com/ttr46n
    http://hwbot.org/submission/2769127_

    stay tuned

  9. #19
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,334
    Zapraszamy do naszego teamu

    Co to za pamięci? TCCD, TCC5? Jak tak, po poluzuj timingi.
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  10. #20
    Użytkownik Podkręca śrubokrętem Reputacja:   (0)
    Dołączył
    02.2015
    Posty
    2
    Pamięci to OCZ TCCD 437
    CL3 bardzo ciężko chodzi na tych pamięciach / płycie.
    Musze pomieszać biosy / ustawienia ale ciężko to widzę na chwile obecna.

    Jak na razie cel to max z CL 2.5

Podobne wątki

  1. DDR1 i SDRAM
    Przez ludek w dziale Kupię
    Odpowiedzi: 38
    Ostatni post / autor: 06-04-2013, 01:11
  2. [Sprzedam] ram DDR1, procesor Athlon 64, zasilacz
    Przez leniwiec16 w dziale Sprzedam
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 05-03-2011, 17:19

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •