Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Najszybsze DDR1 w Polsce

  1. #1
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar phobosq
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Kraków
    Posty
    2,314

    Najszybsze DDR1 w Polsce

    Dobry wieczór. Zaczęło się rano, jak tak z niczego zrobiłem 400 MHz na kostce z timingami 15-6-6-3 @2.9V. Szybki tweak pozwolil na dojechanie do 409 MHz, a potem cały dzień siedzenia w pracy na szpilkach, co by tu jeszcze zrobić

    No to jest - hwbot. Bootowałem @394, a potem cierpliwie clockgenem clock, valid, clock, valid. No i valid jest - http://valid.canardpc.com/vaq15l.



    W nawiązaniu do wcześniejszego postu - napięcie powyżej 3.2 nie pomogło, zimy do domu nie wpuściłem, a wystarczyło tylko pomieszać tref, poluźnić mal i rp i wyłączyć bank interleave.

    A i tak z ciekawości zrobiłem SuperPi 1M @388, wyżej nie próbowałem.

    Last but not least - mam backup. To co, challenge accepted?
    Ostatnio edytowane przez phobosq ; 23-01-2014 o 22:49

  2. #2
    HWBot Team Początkujący overclocker Reputacja:   (4) Awatar RemiKo
    Dołączył
    01.2014
    Skąd
    ~Kluczbork
    Posty
    52
    Szacun :-)

    Niedługo będę złomował kompa klienta z Venicem na s.754 oraz płytą z NF4 4x.

    Pobawię się.

  3. #3
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar phobosq
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Kraków
    Posty
    2,314
    Powodzenia już widzę dlaczego w max clocku DFI NF3 na 754 dawały tak dobrze radę. 2T i single channel dają 40+ MHz.

    --- EDIT ---

    The game is on...



    Nawiązując do komentarza ludka na hwbocie - zima im sprzyja. Otwarcie okna i obniżenie temperatury w domu do 8 stopni dało dodatkowe MHz. Zrobiłem jeszcze jedną interesującą rzecz:



    Nie kręciłem filmu, bo mam zepsuty monitor, który włącza się i wyłącza w cyklach 15-sekundowych, wyglądałoby to jeszcze gorzej.

    --- EDIT ---

    Obiecałem zdjęcia - jest cały album - link. Z interesujących obrazków:



    Kolekcja TCCD




    Kolekcja Winbond




    Pudełko z zabawkami




    Kostka, która jest zwycięzcą


    Nie umiem robić zdjęć i jestem dumny z tych, które mi wyszły.
    Ostatnio edytowane przez phobosq ; 24-01-2014 o 10:31

  4. #4
    HWBot Team Doświadczony overclocker Reputacja:   (1) Awatar Johny_B
    Dołączył
    06.2009
    Posty
    573
    Jeszcze tutaj nie gratulowałem, kawał dobrej roboty Wynik przedni, ale czy pracujesz jeszcze nad poprawą ? jakieś chłodzenie w planach ? Z tej perspektywy Ney już nie wydaje się być poza zasięgiem
    MacBook Pro 13" (mid 2017) || iPad Pro 9,7" || iPhone 5 || Magic Keyboard & Logitech MX Master || harman/kardon Nova || LG 27ud88

  5. #5
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar phobosq
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Kraków
    Posty
    2,314
    Jak będzie dobrze z pieniędzmi, to może SF3D Triple Point wpadnie i wtedy powrócę do tematu. Ney jest do zjedzenia, myślę, że RAM jest w stanie zrobić ~450, oczywiście odpowiednio zmrożony.
    Najpierw jeszcze muszę potrenować na mniej wymagających częściach.

  6. #6
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,337
    Nieźle, nieźle
    Muszę znaleźć jakiś lepszy procesor, bo mój dotychczasowy wynik jest raczej biedniutki

    Od razu uprzedzam - do Triple Pointa DI raczej nie wlezie, bo ten pot jest po prostu malusieńki.
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  7. #7
    HWBot Team Doświadczony overclocker Reputacja:   (1) Awatar Johny_B
    Dołączył
    06.2009
    Posty
    573
    SF3D Triple Point jest całkiem fajny, sam się do niego przymierzam ale na przyszłość. Ciekaw jednak jestem tego nad czym pracuje der8auer, zapowiadał już coś niecoś na forum Hwbot
    MacBook Pro 13" (mid 2017) || iPad Pro 9,7" || iPhone 5 || Magic Keyboard & Logitech MX Master || harman/kardon Nova || LG 27ud88

  8. #8
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,337
    Mi się nowy Triple Point podoba, właśnie ze względu na kompaktowe rozmiary.
    Oryginalny Triple Point, który mam, jest dużo większy, a przez to niewygodny.

    Też jestem ciekaw co też Roman wykombinował
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

  9. #9
    HWBot Team Extreme overclocker Reputacja:   (17) Awatar phobosq
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    Kraków
    Posty
    2,314
    Cytat Zamieszczone przez ivanov Zobacz posta
    Nieźle, nieźle
    Muszę znaleźć jakiś lepszy procesor, bo mój dotychczasowy wynik jest raczej biedniutki

    Od razu uprzedzam - do Triple Pointa DI raczej nie wlezie, bo ten pot jest po prostu malusieńki.
    IMHO Venice w rewizji E6 powinien robić lepiej niż Newcastle. A do Patriotów mam dystans, masz chyba lepsze kostki w kolekcji.

    DI w triple poincie to chyba tylko ten drobny granulat 3 mm, a i tak pewnie wpadnie do niego parę ziarenek i zaraz znikną. Nie bardzo to ma sens... stąd muszę ćwiczyć.

    Btw - wciąż mam backup

    i właśnie dlatego nie starcza mi czasu na kręcenie!

  10. #10
    Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Dołączył
    08.2011
    Skąd
    KRK
    Posty
    5,337
    To są Patrioty, które mają fabrycznie 700 MHz (PDC1G5600ELK)
    Muszę przegrzebać moją kolekcję 939, ale chyba nie mam żadnego Venice Praktycznie same SanDiego / ClawHammer / Toledo
    8018 MHz

    i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = Vega 64 Nitro+ Ltd Ed = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = Q300 PRO 512 GB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

    NIE odpowiadam na pytania na PW

Podobne wątki

  1. DDR1 i SDRAM
    Przez ludek w dziale Kupię
    Odpowiedzi: 38
    Ostatni post / autor: 06-04-2013, 01:11
  2. [Sprzedam] ram DDR1, procesor Athlon 64, zasilacz
    Przez leniwiec16 w dziale Sprzedam
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 05-03-2011, 17:19

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •