Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Ograniczanie wydajności kart graficznych - mity i fakty.

Redaktor naczelny Ekspert overclockingu Reputacja:   (9) Awatar sido107
    Ja największy skok FPS zauważyłem po zmianie C2D E8200@4,0 GHz na i7 870 nawet bez OC skok był niemal dwukrotny z ok 45-65 FPS do 75-110 FPS w NFS Shift. Ale tam fizyka jest liczona przez CPU więc nie ma się co dziwić

Lytek kórva Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Wiedźmina 2 nigdy nie przechodziłem, ale gra bez wątpienia ma spore wymagania w stosunku do procesora. Wypadałoby, żeby ktoś, kto ogarnia tę grę, pomógł przygotować odpowiednie procedury .
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!

Administrator Guru overclockingu Reputacja:   (85) Awatar ivanov
    Co do tej Visty, to ja grałem w Wiedźmina 2 na XP.

Tu też jest dodatkowa sprawa - stery na XP vs. na Vistę / 7 / 8 / 8.1.
    Wprawdzie w to się obecnie nie zgłębia nikt z testujących "normalnie" sprzęt, ale overclockerzy wiedzą swoje na ten temat Może to rzeczywiście jest temat na kolejny poradnik
    8018 MHz

i7-5960X @ NH-D15 = X99-SOC Force = RX 6800 XT Nitro+ = 64 GB TridentZ 3200C14 = SSD 950 PRO 256 GB
    = SSD 860 PRO 4 TB = SSD 970 PRO 1 TB = SeaSonic X-760 = NZXT H630 = Strix Raid DLX

Nikon D500 = Nikkor 17-55 mm f/2.8 = Sigma 50-100 mm f/1.8 = Sigma 70-200 mm f/2.8 = 5x Nikon SpeedLight SB-5000

NIE odpowiadam na pytania na PW

Lytek kórva Extreme overclocker Reputacja:   (42) Awatar tomcuk
    Na XP w większości gier jest więcej FPS, do tego stery NV zdają się nie mieć aż takich problemów z dwurdzeniowcami. Niemniej jednak ten system jest już dość "leciwy" i dla typowego użytkownika Windows 7 będzie dużo lepszym rozwiązaniem. Do tego sporo nowszych gier w ogóle nie odpali na XP .
    Czytając moje wypowiedzi na temat AMD, pamiętajcie o tym, że są one poparte doświadczeniami ze sprzętem tego producenta oraz rzetelnymi testami. Niemniej jednak niektóre z nich mogą mieć wydźwięk humorystyczny i dlatego nie należy brać ich dosłownie, nie mają też na celu ubliżaniu komukolwiek lub jakiejkolwiek firmie.

Dobry procesor dla gracza wciąż w cenie? Test dwudziestu dwóch modeli!
    NVIDIA ForceWare 337.50 - czy to coś daje?
    Szybsza pamięć dla gracza? Ależ oczywiście!