Oddam do testów, najlepiej komuś ze śląska. Chętni? Kości opisane tutaj: http://overclock.pl/forum/threads/98...exXLC-PC2-9200
Oddam do testów, najlepiej komuś ze śląska. Chętni? Kości opisane tutaj: http://overclock.pl/forum/threads/98...exXLC-PC2-9200
Jeżeli chcesz to możesz mi to podrzucić do przetestowania, jeżeli jednak nie ruszyły na 2 płytach głównych które zakładam że są sprawne to kości są zapewne martwe. Próbowałeś je puszczać osobno, wyczyścić CMOS czy wystartować z najniższym możliwym dzielnikiem? Możliwe że ktoś Ci bubla wcisną lub sam nie wiedział że są zajarane.
Przy czystym CMOS pamięci startują wedle SPD, w tym przypadku pewnie będzie to 800MHz CL 5-5-5-15 1.8V, jak płyta nie obsługuje tak "wysokiego" dzielnika to powinny wystartować na 667 lub 533.
Na dzielnik wpływu nie miałem, płyta z nimi nie startuje. Moim zdaniem są walnięte, ale wolę zapytać nim do gościa napiszę z opier**lem.
Jutro będę w G do 18 i do tej godziny mogę je podrzucić w dowolne miejsce.
Jutro mam dużo roboty na głowie, będę i w Zabrzu i w Gliwicach ciężko stwierdzić o jakich konkretnie godzinach, wyślę Ci nr tel na priv i po prostu dzwoń.
Wpadnij do Gliwic na pokaz. Zobaczymy co z Twoimi memkami![]()
Intel Core i7 6700k@NZXT Kraken X61 / ASUS Maximus VIII Extreme / 4x4GB Kingston HyperX 3000MHz@CL15 / ASUS GTX 970 / Enermax Platimax 80Plus Platinum 600W / Samsung 128GB 840PRO / Samsung 120GB 850EVO / Seagate ST31000524AS 1TB / WesternDigital WD15EARS 1,5TB / Corsair Carbide Air 540 / Razer Ourobouros / Razer Blackwidow Ultimate Stealth 2014 / Razer Goliathus Extended / Razer Hammerhead Pro
A są to D9?
Jeśli nie to mogą być z nimi ogólne problemy.
Miałem parke i nie pamiętam już co tam za szajs trafiłem, Quimoda?, na Commando nie chciały odpalać, na i45 i P35 UT nie chciały działać na defie.
Ogólnie można jeszcze wsadzić inne, dowalić papu, ustawić ręcznie powiedzmy 1066 CL5, zamienićna OCZ po restarcie i wyjdzie czy są zdegradowane czy martwe.
Na BiTa też postaram się wpaść, ale co do kostek, to jednak wolałbym skorzystać z 14 dniowej możliwości zwrócenia kostek jeżeli nie działają.![]()
Jedna jest OK - przeszła mi bez problemu Memtest86+ (1066 CL5-5-5-18), druga natomiast jest ewidentnie walnięta. Raz na 20 razy przeszła POST i zwisła przed bootem... Po ustawieniu napięcia na 2.1V ruszyła za 10 razem, ale zobaczyłem już tylko jaką mam kartę graficzną w komputerze, nie dotarła nawet do POST'a. Wyczyściłem styki izopropanolem (choć na brudne nie wyglądały) i żadnej reakcji, więcej chyba nie ma sensu się z nimi bawić - jedna działa, druga nie jak w 90% przypadków awarii pamięci sprzedawanych w parach.
Gość zaproponował mi wymianę na OCZ 1200MHZ reapter hpc 9600, co o nich myślicie? Pytać o zdjęcia, czy zwrócić kości i zwrot kasy?
A kiedyś tak lubiłem OCZ...![]()