Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Blokowanie stron

  1. #1
    NiktNic Doświadczony overclocker Reputacja:   (7) Awatar KtosCos
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    23°11'E 50°59'N
    Posty
    557

    Blokowanie stron

    Cześć!
    Mam pewien problem, potrzebuję zablokować niektóre strony w routerze - netia spot. Nigdy tego nie robiłem a potrzebuję... Moglibyście dać jakieś wskazówki gdzie szukać takich opcji?
    Druga sprawa, że aby zablokować stronę to muszę znać jej adres ip tak? Jeżeli tak... to jak to szybko sprawdzić?

  2. #2
    Advert Manager Guru overclockingu Reputacja:   (13) Awatar Dawid_S
    Dołączył
    05.2009
    Posty
    6,600
    IP możesz sprawdzić włączając linię komend w systemie operacyjnym i wpisując np. ping wp.pl

    Za chwilę wbiję na mój router i zobaczę czy jest taka możliwość.

  3. #3
    Redaktor i Administrator Extreme overclocker Reputacja:   (20) Awatar majkel_94
    Dołączył
    07.2009
    Skąd
    Katowice
    Posty
    3,042
    po IP możesz cały hosting zablokować, jak strona nie jest na dedyku tylko na współdzielonej maszynie

    Są programy do kontroli rodzicielskiej, gdzie taką funkcjonalność możesz zastosować
    | Intel Core i7 2700K @ 4,5 GHz 1,35V | Gigabyte Z68X-UD3H LGA1155 | Kingston Savage 2x8 GB @ 2133 MHz CL9 1.65V |
    | 2x Samgate F3 500GB HD502HJ - Hybrid RAID 0+1 | Kingston HyperX 3K 240GB SATA III | Corsair VS650 |
    | Gigabyte GeForce GTX 970 4GB Gaming G1 @ 1550/7200 MHz | Xonar DX | BitFenix Shinobi | Dell P2414H 24" 1080p AH-IPS |


  4. #4
    Advert Manager Guru overclockingu Reputacja:   (13) Awatar Dawid_S
    Dołączył
    05.2009
    Posty
    6,600

  5. #5
    NiktNic Doświadczony overclocker Reputacja:   (7) Awatar KtosCos
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    23°11'E 50°59'N
    Posty
    557
    Problem w tym, że ja nawet nie wiem które mam przeczytać

  6. #6
    Advert Manager Guru overclockingu Reputacja:   (13) Awatar Dawid_S
    Dołączył
    05.2009
    Posty
    6,600
    Na Twoim miejscu zainteresowałbym się działem "Zabezpieczenie sieci z użyciem zapory sieciowej OpenRG", w tym zwłaszcza "Konfiguracja mechanizmu zaawansowanego filtrowania". Możliwe, że tam coś by się znalazło.

  7. #7
    NiktNic Doświadczony overclocker Reputacja:   (7) Awatar KtosCos
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    23°11'E 50°59'N
    Posty
    557
    Czyli jeżeli dobrze rozumiem, to
    adres źródłowy - urządzenie które ma mieć zablokowany dostęp
    adres docelowy - to właśnie blokowana strona
    operacja - odrzuć

    Wystarczy abym wybrał adres źródłowy, dodał strony do adresu docelowego i powinno wszystko działać?

  8. #8
    Advert Manager Guru overclockingu Reputacja:   (13) Awatar Dawid_S
    Dołączył
    05.2009
    Posty
    6,600
    Adres docelowy to prawdopodobnie urządzenie (podłączone do routera), które ma mieć zablokowany dostęp do podanego źródła.

  9. #9
    NiktNic Doświadczony overclocker Reputacja:   (7) Awatar KtosCos
    Dołączył
    11.2013
    Skąd
    23°11'E 50°59'N
    Posty
    557
    Dobra, ogarnąłem i działa Wielkie dzięki!

  10. #10
    HWBot Team Entuzjasta overclockingu Reputacja:   (3)
    Dołączył
    01.2013
    Skąd
    Lubartów
    Posty
    489
    a da się zablokować strony w których występuje dane słowo? np. Animowane albo cos w ten desen?

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •